Hoe Een Blad In Word Te Lijnen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blad In Word Te Lijnen
Hoe Een Blad In Word Te Lijnen
Anonim

In bepaalde situaties kan het zijn dat de gebruiker het vel moet uitlijnen om het als stencil of briefhoofd te kunnen gebruiken. In Microsoft Office Word kunt u dit doen met behulp van ingebouwde hulpprogramma's.

Hoe een blad in Word te lijnen
Hoe een blad in Word te lijnen

instructies:

Stap 1

Voordat u rechtstreeks naar de uitspraak gaat, stelt u de juiste weergavemodus van de pagina in. Open het tabblad "Weergave", zorg ervoor dat de waarde voor "Pagina-indeling" is ingesteld in het gedeelte "Documentweergavemodi" op de werkbalk. Stel in het blok "Toon of verberg" de markering in het veld "Liniaal" in. Dit zal u helpen om visueel te zien en te evalueren of u de juiste lijnhoogte hebt gekozen bij het uitlijnen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Bekijken" en zoek het blok "Pagina-instellingen". Klik op de miniatuurknop "Grootte" en selecteer een geschikt formaat voor het document door met de linkermuisknop in het vervolgkeuzemenu op de overeenkomstige regel te klikken. Bij het afdrukken van een document moet het formaat van de elektronische pagina overeenkomen met het formaat van het vel papier.

Stap 3

Klik in hetzelfde blok op de miniatuurknop Velden en selecteer Aangepaste velden in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Stel op het tabblad "Marges" in de gelijknamige groep de gewenste waarden in voor de rechter- en linkermarge, misschien overschrijdt uw bladregel de standaardwaarden.

Stap 4

Klik op het tabblad Invoegen. Klik in het blok "Tabellen" op de miniatuurknop "Tabel". Het menu wordt groter. Selecteer met behulp van de lay-out één kolom en het maximale aantal rijen. U kunt ook de opdracht "Tabel invoegen" in het menu aanroepen en het vereiste aantal kolommen en rijen opgeven in het dialoogvenster dat wordt geopend. Er wordt een tabel met de opgegeven parameters gemaakt.

Stap 5

Als er niet genoeg rijen in de tabel zijn, gebruik dan de muis om zoveel rijen te selecteren als u wilt invoegen, ga in het contextmenu "Werken met tabellen" naar het tabblad "Lay-out" en klik op de knop "Bovenstaande invoegen" of "Onderaan invoegen" in het blok "Lijnen en kolommen". Om de zijranden van de tabel te verwijderen, gaat u naar het tabblad Ontwerpen, selecteert u het gummetje en sleept u langs de rechter- en linkerrand.

Stap 6

Om de exacte rijhoogte in te stellen, selecteert u de tabel en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het item "Tabeleigenschappen". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, ga naar het tabblad "Rij". Stel in de groep "Grootte" van het gedeelte "String" de markering in het veld "Hoogte" in. Voer in het aangrenzende veld, iets rechts, de gewenste waarde in centimeters in en klik op de knop OK.

Aanbevolen: