Meerdere Lagen Selecteren

Inhoudsopgave:

Meerdere Lagen Selecteren
Meerdere Lagen Selecteren

Video: Meerdere Lagen Selecteren

Video: Meerdere Lagen Selecteren
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, April
Anonim

Tijdens het bewerken van een afbeelding in de grafische editor Adobe Photoshop, is het soms nodig om enkele manipulaties tegelijkertijd uit te voeren met twee of zelfs met een hele groep lagen. Helaas kunnen niet alle bewerkingen op een groep worden toegepast, maar bijvoorbeeld positioneren, transformeren, stijlen toepassen werken goed. Om van deze mogelijkheid te profiteren en de tijd voor dezelfde procedures met veel lagen te verminderen, moet u er meerdere tegelijkertijd actief maken.

Meerdere lagen selecteren
Meerdere lagen selecteren

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor en laad het vereiste document erin.

Stap 2

Open het deelvenster Lagen als het zich niet in de werkruimte van het Adobe Photoshop-venster bevindt. Dit kan worden gedaan door het item "Lagen" te selecteren in het gedeelte "Venster" van het grafische editormenu of door op de f7-toets in de rij met toetsenbordfunctieknoppen te drukken.

Stap 3

Selecteer de eerste van de lagen die u wilt selecteren in het paneel. Als de lagen die u nodig hebt direct achter elkaar op dit paneel volgen, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u zonder deze los te laten op de laatste laag in de reeks. Houd er rekening mee dat u niet op de laagminiatuur moet klikken, het is beter om op de titel of een lege ruimte te klikken.

Stap 4

Als de gewenste lagen niet opeenvolgend in het paneel worden geplaatst, maar in willekeurige volgorde, drukt u, nadat u de eerste hebt geselecteerd, op de Ctrl-toets (in MacOS - commando) en klikt u op alle lagen waarin u geïnteresseerd bent terwijl u deze toets ingedrukt houdt. Als er per ongeluk een extra laag is geselecteerd, klikt u er nogmaals op terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 5

Open de sectie "Selectie" in het menu van de grafische editor en selecteer het item "Alle lagen" als u alle "lagen" actief wilt maken. De sneltoets alt="Image" + ctrl + a is toegewezen aan deze opdracht, die ook kan worden gebruikt.

Stap 6

Kies Vergelijkbare lagen in het gedeelte Selectie als u alleen lagen wilt selecteren van hetzelfde type waarop u eerst in het deelvenster Lagen hebt geklikt. Als deze laag bijvoorbeeld tekst bevat, worden hierdoor alle tekstlagen in dit document actief.

Stap 7

Als alle gewenste lagen zich in één map bevinden, klikt u op die map om ze te selecteren. In het geval dat u van tijd tot tijd dezelfde lagen opnieuw moet selecteren en er enkele bewerkingen mee moet uitvoeren, is het handiger om een nieuwe map te maken en ze daar allemaal te verplaatsen.

Aanbevolen: