Hoe De Schermresolutie Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermresolutie Te Verhogen
Hoe De Schermresolutie Te Verhogen

Video: Hoe De Schermresolutie Te Verhogen

Video: Hoe De Schermresolutie Te Verhogen
Video: Vergroten met superresolutie (Photoshop) 2023, December
Anonim

Om het u comfortabel te maken om op de computer te werken, kunt u de geluiden, het kleurengamma en de schermresolutie aanpassen - elk klein ding naar uw smaak aanpassen.

Hoe de schermresolutie te verhogen
Hoe de schermresolutie te verhogen

instructies:

Stap 1

Het kost niet veel tijd om de eenvoudige computerinstellingen te doorgronden.

Experimenteer gerust een beetje. Het belangrijkste is om te onthouden welk menu je hebt geopend en wat je precies hebt gewijzigd, dan is het gemakkelijk om de oorspronkelijke instellingen te herstellen.

Je kunt ook iemand die verstand heeft van computers vragen om je wat tijd te geven.

Stap 2

Schermresolutie wordt gemeten in pixels. Het hangt af van de monitor en zijn parameters. Resolutie is verantwoordelijk voor de helderheid van afbeeldingen van objecten op de monitor. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en kleiner de objecten. Lage resolutie wordt beschouwd als 640x480 - als je oude games gaat spelen die voor DOS zijn gemaakt, moet je mogelijk een lage resolutie instellen. Hoge resolutie - 1600 bij 1200. Als je huidige resolutie niet bevalt, probeer dan 1024 bij 768 of 1280 bij 1064 in te stellen. Kies de resolutie die het beste bij je past.

Stap 3

Om de schermresolutie te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad op een lege plek. Selecteer in het kleine menu dat wordt geopend de regel "Eigenschappen". Klik in het nieuwe menu dat verschijnt op "Opties". Selecteer de gewenste schermresolutie op de schaal en klik op de knop "Toepassen". Klik vervolgens op "OK". Gedaan!

In hetzelfde venster kunt u de achtergrond op het bureaublad wijzigen ("Desktop"), een screensaver ("Screensaver") plaatsen of het kleurenschema van het menu en de bureaubladvensters wijzigen. Klik na elke gewenste optie op "Toepassen" en vervolgens op "OK".

Aanbevolen: