Hoe Het Windows-systeem Te Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows-systeem Te Versnellen
Hoe Het Windows-systeem Te Versnellen

Video: Hoe Het Windows-systeem Te Versnellen

Video: Hoe Het Windows-systeem Te Versnellen
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Optimalisatie van het besturingssysteem betekent het aanpassen van de parameters van de werking ervan. Meestal worden tijdens dit proces ongebruikte services uitgeschakeld en worden harde schijven ontdaan van onnodige informatie.

Hoe het Windows-systeem te versnellen
Hoe het Windows-systeem te versnellen

Noodzakelijk

CCleaner

instructies:

Stap 1

Begin het proces van het optimaliseren van uw besturingssysteem door ongebruikte componenten uit te schakelen. Als u zeker bent van de betrouwbaarheid van het geïnstalleerde antivirusprogramma, schakelt u het ingebouwde beveiligingssysteem uit. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging".

Stap 2

Open het Windows Firewall-submenu. Ga verder met Firewall in- of uitschakelen. Selecteer een beveiligingsinstelling voor alle typen beschikbare netwerken. Klik op de OK-knop.

Stap 3

Keer terug naar het menu Systeem en beveiliging. Open het submenu "Beheer" en ga naar het item "Diensten". Onderzoek alle systeemprocessen zorgvuldig. Wees niet lui om de beschrijving van de interessante diensten te lezen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het ongebruikte onderdeel en ga naar de eigenschappen ervan. Vouw het submenu Opstarttype uit en activeer de optie Uitgeschakeld. Herhaal deze procedure om andere onnodige services uit te schakelen.

Stap 5

Begin met het opschonen van uw harde schijf en het herstellen van systeemregisterfouten. Download CCleaner van www.piriform.com. Installeer en voer deze applicatie uit.

Stap 6

Open het menu "Opschonen" en selecteer het tabblad "Toepassingen". Vink de vakjes aan naast de groepen bestanden die u wilt verwijderen. Ga nu naar het tabblad Windows. Selecteer op dezelfde manier ongebruikte systeemcomponenten.

Stap 7

Klik op de knop Analyseren en wacht terwijl het programma de bestanden voorbereidt voor verwijdering. Klik nu op de knop "Opschonen". Ga naar het menu "Register". Markeer alle beschikbare opties en klik op de knop Problemen oplossen.

Stap 8

Nadat u de analyse van het systeemregister heeft voltooid, klikt u op de knop "Repareren" en selecteert u het item "Repareren gemarkeerd". Sluit het CCleaner-programma. Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat de uitgeschakelde services niet opnieuw zijn opgestart. Controleer de status van Windows Firewall.

Aanbevolen: