Toegang Tot Mappen Op Het Lokale Netwerk Openen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Mappen Op Het Lokale Netwerk Openen
Toegang Tot Mappen Op Het Lokale Netwerk Openen

Video: Toegang Tot Mappen Op Het Lokale Netwerk Openen

Video: Toegang Tot Mappen Op Het Lokale Netwerk Openen
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, April
Anonim

Het delen van een geselecteerde map op het lokale netwerk is een standaardprocedure in het Microsoft Windows-besturingssysteem en vereist het gebruik van een computerbeheerdersaccount.

Toegang tot mappen op het lokale netwerk openen
Toegang tot mappen op het lokale netwerk openen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het besturingssysteem Microsoft Windows XP op om de procedure te starten voor het openen van de gedeelde toegang tot de geselecteerde map in het lokale netwerk en ga naar het item "Deze computer" (voor Windows XP).

Stap 2

Definieer de map die moet worden gedeeld en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Selecteer het item "Delen en beveiliging" en ga naar het tabblad "Toegang" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 4

Pas het selectievakje toe op het veld "Deze map delen" en voer de gewenste waarde in voor de naam van de gedeelde map die wordt gemaakt in het overeenkomstige veld.

Stap 5

Gebruik de optie om een beschrijving van de gedeelde map te maken in het gedeelte Notities en geef het maximum aantal gebruikers op dat gelijktijdig toegang heeft tot de geselecteerde map in het gedeelte Beperk aantal gebruikers.

Stap 6

Klik op de knop "Machtigingen" om de accounts te definiëren die toegang hebben tot de aangemaakte bron, en bevestig de toepassing van de wijzigingen door op de knop OK te klikken (voor Windows XP).

Stap 7

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows Vista-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de bewerking uit te voeren van het openen van een gedeelde toegang tot de geselecteerde map in het lokale netwerk.

Stap 8

Vouw de link "Netwerk en internet" uit en selecteer het knooppunt "Netwerkcentrum".

Stap 9

Druk op de knop met het pijlsymbool om het servicemenu te openen en selecteer de opdracht "Netwerkomgeving inschakelen".

Stap 10

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Toepassen" te klikken en geef de volgende opdracht op "Bestandsdeling inschakelen".

Stap 11

Bevestig de opdracht door op Toepassen te klikken en gebruik de optie "Delen inschakelen zodat netwerkgebruikers bestanden kunnen openen" of selecteer "Delen inschakelen zodat netwerkgebruikers bestanden kunnen openen, wijzigen of maken".

Stap 12

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Toepassen" te klikken en roep met de rechtermuisknop het contextmenu van de te openen map op.

Stap 13

Selecteer Delen en klik op de pijlknop om de accounts te selecteren die u wilt delen.

Stap 14

Selecteer de gewenste accounts in de lijst die verschijnt en klik op de knop "Delen" (voor Windows Vista).

Aanbevolen: