Toegang Tot Computers Op Het Netwerk Openen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Computers Op Het Netwerk Openen
Toegang Tot Computers Op Het Netwerk Openen

Video: Toegang Tot Computers Op Het Netwerk Openen

Video: Toegang Tot Computers Op Het Netwerk Openen
Video: Windows 7/8/10 - Foutmelding 'U heeft geen toestemming om toegang te krijgen' 2024, Mei
Anonim

Om een lokaal netwerk op de juiste manier te creëren en te configureren, moeten verschillende factoren in overweging worden genomen. Besteed bijzondere aandacht aan het configureren van netwerkadapters en firewall-instellingen.

Toegang tot computers op het netwerk openen
Toegang tot computers op het netwerk openen

Het is nodig

  • - netwerkhub;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een lokaal netwerk. Dit kan met behulp van een router. U kunt ook een van de computers als server configureren.

Stap 2

Kies een relatief krachtige computer die het internet zal "distribueren" naar de rest van de apparaten op het netwerk. Installeer er een extra netwerkkaart in. Update hiervoor de drivers en sluit deze netwerkadapter aan op de switch (netwerkhub).

Stap 3

Sluit de internettoegangskabel aan op de tweede netwerkkaart. Maak een verbinding met de server van de provider en controleer de functionaliteit ervan. Verbreek deze verbinding voor nu.

Stap 4

Sluit andere computers, printers en laptops aan op de netwerkhub. Hiervoor heeft u meerdere netwerkkabels van de juiste lengte nodig.

Stap 5

Open beschikbare netwerkverbindingen vanaf de hoofdcomputer. Selecteer het TCP/IP internetprotocol van de netwerkkaart die op de switch is aangesloten en open de eigenschappen van dit menu. Stel het permanente IP-adres voor deze netwerkadapter in op 174.174.174.1.

Stap 6

Ga nu naar de eigenschappen van je internetverbinding. Open het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast het item "Sta andere gebruikers van het lokale netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken". Selecteer het netwerk dat wordt gevormd door de netwerkhub.

Stap 7

Open Windows Firewall-instellingen. Schakel systeembeheer over uw lokale netwerk uit. Ga nu naar de instellingen van de overige computers. Het schema van TCP / IP-protocolparameters voor hen is als volgt:

IP-adres - 174.174.174. X

De hoofdgateway is 174.174.174.1

De voorkeurs- en alternatieve DNS-servers zijn 174.174.174.1.

Het subnetmasker mag niet worden gewijzigd.

Stap 8

Maak nu verbinding met internet op de eerste computer. Zorg ervoor dat de rest van de pc's ook toegang hebben tot het World Wide Web.

Aanbevolen: