Toegang Weigeren Voor Een Van De Computers Op Het Lokale Netwerk

Inhoudsopgave:

Toegang Weigeren Voor Een Van De Computers Op Het Lokale Netwerk
Toegang Weigeren Voor Een Van De Computers Op Het Lokale Netwerk

Video: Toegang Weigeren Voor Een Van De Computers Op Het Lokale Netwerk

Video: Toegang Weigeren Voor Een Van De Computers Op Het Lokale Netwerk
Video: How to Fix All Network Sharing Issues-Computer not showing in Network 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van toegangsrechten op het lokale netwerk van computers met Windows Server is een standaardbewerking die wordt uitgevoerd door de standaardmiddelen van het systeem zelf en er is geen extra software voor nodig.

Toegang weigeren voor een van de computers op het lokale netwerk
Toegang weigeren voor een van de computers op het lokale netwerk

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het wijzigen van toegangsrechten in het lokale netwerk van computers met Windows Server te starten en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de cmd-waarde in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van het opdrachtregelprogramma door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Voer control.exe / naam Microsoft. NetworkAndSharingCenter in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter in en bevestig om het Netwerkcentrum te starten door op de functietoets Enter te drukken. Vouw de link "Netwerkdetectie" uit en gebruik de optie "Netwerkdetectie uitschakelen" om te voorkomen dat de geselecteerde computer zich op het lokale netwerk bevindt.

Stap 3

Sla de aangebrachte wijzigingen op door op de knop "Toepassen" te klikken en autoriseer de vereiste actie door op de knop "Doorgaan" in het geopende systeemverzoekvenster te klikken. Keer terug naar het dialoogvenster Netwerkomgeving en vouw het knooppunt Gedeelde mappen uit om te voorkomen dat de geselecteerde computer gedeelde mappen gebruikt.

Stap 4

Gebruik de optie "Delen uitschakelen" en sla uw wijzigingen op door op de knop "Toepassen" te klikken. Autoriseer de uitvoering van de vereiste actie door op de knop "Doorgaan" in het geopende systeemverzoekvenster te klikken.

Stap 5

Keer opnieuw terug naar het dialoogvenster Netwerkomgeving en vouw de koppeling Media delen uit. Gebruik de opdracht Bewerken en selecteer de optie Media delen uitschakelen. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop "Toepassen" te klikken en autoriseer de geselecteerde actie door op de knop "Doorgaan" in het systeemverzoekvenster te klikken.

Stap 6

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om het starten van de wizard Netwerklocatie toevoegen voor de geselecteerde gebruiker uit te schakelen en ga opnieuw naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de waarde regedit in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van de register-editor door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Vouw het menu "Bewerken" van het bovenste servicepaneel van het editorvenster uit en selecteer de opdracht "Maken". Gebruik het subitem DWORD-parameter en voer de waarde HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionNetworkNWCategoryWizardShow in. Stel de waarde van de gemaakte parameter in op 0 en verlaat de editor.

Aanbevolen: