Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar Op Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar Op Het Bureaublad
Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar Op Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar Op Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar Op Het Bureaublad
Video: Hoe Maak Je Een Map Onzichtbaar In Windows 2024, April
Anonim

Na het toewijzen van het kenmerk "Verborgen" aan een map en het overeenkomstig configureren van de manier waarop deze wordt weergegeven, kan de map op het bureaublad of in een andere map onzichtbaar worden. Om een map te verbergen, moet je een paar stappen volgen.

Hoe maak je een map onzichtbaar op het bureaublad
Hoe maak je een map onzichtbaar op het bureaublad

instructies:

Stap 1

Verplaats de cursor op het bureaublad naar de map die u onzichtbaar wilt maken. Klik erop met de rechtermuisknop - een nieuw dialoogvenster "Eigenschappen: [Uw mapnaam]" wordt geopend. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt. Zet de markering onder aan het venster op het veld "Verborgen". Sla de nieuwe instellingen op door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 2

Bevestig indien nodig uw acties in het aanvraagvenster door de optie te kiezen die bij u past: pas het kenmerk alleen toe op de map of op de map en submappen en bestanden die zich daarin bevinden. Sluit het eigenschappenvenster met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 3

Na het toewijzen van het kenmerk Verborgen, is de map nog steeds zichtbaar op het bureaublad, hij wordt alleen semi-transparant. Roep het onderdeel "Mapopties" op om het volledig te verbergen. Dit kan op verschillende manieren. Open het "Configuratiescherm" via de "Start"-knop of de Windows-toets. Selecteer het pictogram Mapopties in de categorie Vormgeving en thema's.

Stap 4

Alternatieve optie: open een willekeurige map op uw computer, selecteer het item "Service" in de bovenste menubalk, klik met de linkermuisknop op het item "Mapopties" in het uitgebreide contextmenu. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster.

Stap 5

Open het tabblad "Bekijken". Scrol omlaag naar de onderkant van de lijst in de groep "Geavanceerde opties" en zoek de tak "Verborgen bestanden en mappen". Zet de markering tegenover het item "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven", pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster. Uw map zal van uw bureaublad verdwijnen.

Stap 6

Om nu zo'n onzichtbare map te openen, moet u een van de opties selecteren. U kunt de weergave van verborgen bestanden en mappen opnieuw configureren via het onderdeel "Mapopties", of het onderdeel gebruiken om te zoeken. Selecteer in het menu Start de opdracht Zoeken.

Stap 7

Voer de mapnaam in het zoekveld in en markeer in de aanvullende parameters het item "Zoeken in verborgen bestanden en mappen" met een markering. Als u het adres van de map herinnert, kunt u het in de adresbalk van een andere map typen en op de knop "Go" klikken. U kunt ook uw onzichtbare map toevoegen aan de Favorieten-geschiedenis.

Aanbevolen: