Een Map Maken Op Het Lokale Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Map Maken Op Het Lokale Netwerk
Een Map Maken Op Het Lokale Netwerk

Video: Een Map Maken Op Het Lokale Netwerk

Video: Een Map Maken Op Het Lokale Netwerk
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, April
Anonim

Werkend in een ruimte waar twee of meer computers zijn, is het periodiek nodig om gegevens tussen hen uit te wisselen. Het is niet erg handig om bestanden uit te wisselen via externe media of draadloze communicatie, en het kost behoorlijk wat tijd. De meest geschikte manier is een lokaal netwerk. Als je het eenmaal hebt, is het delen van je bestanden een fluitje van een cent. U moet een gedeelde map maken.

Een map maken op het lokale netwerk
Een map maken op het lokale netwerk

Noodzakelijk

pc

instructies:

Stap 1

Allereerst gaat u naar het gedeelte "Lokale beveiligingsinstellingen". Open vervolgens de map Lokaal beleid en vervolgens de submap Toewijzing van gebruikersrechten. Nu vind je aan de rechterkant de regel "Geweigerde toegang tot de computer vanaf het netwerk", klik erop en selecteer "Gast", klik op "Verwijderen".

Stap 2

Open vervolgens de regel "Toegang tot de computer vanaf het netwerk" en klik op "Gebruiker of groep toevoegen", ga vervolgens naar "geavanceerd" en vervolgens naar "zoeken". Zoek vervolgens "Gast", bevestig alles.

Stap 3

Ga vervolgens naar de map "beveiligingsinstellingen", ga vervolgens naar "Accounts: Status gastaccount" en open deze. Zet vervolgens alles aan.

Stap 4

Vervolgens moet u een wachtwoord instellen voor het "gast"-account. Volg dit pad (My Computer Management Local Users and Groups Users). Kies "gast" en stel een wachtwoord in.

Stap 5

Stel nu de toegang tot de map in. Om dit te doen, zet je in de eigenschappen van deze map een vinkje voor "Deel deze map" en eenmaal in de "zoekopdracht" (Permissions Add Advanced Search) vinden we "Gast", klik erop, bevestig en dat is het.

Stap 6

Delen is bijna ingesteld, het blijft alleen onderaan om te bepalen wat er in de gedeelde map kan worden gedaan - lezen of wijzigen. Zoals u kunt zien, is het proces van het uitwisselen van bestanden tussen computers met behulp van een lokaal netwerk niet moeilijk, u hoeft alleen dit algoritme te volgen.

Aanbevolen: