Hoe Maak Je Een Bestandssysteem Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bestandssysteem Aan
Hoe Maak Je Een Bestandssysteem Aan

Video: Hoe Maak Je Een Bestandssysteem Aan

Video: Hoe Maak Je Een Bestandssysteem Aan
Video: Windows Bestandssystemen en Partities 2024, April
Anonim

Het bestandssysteem bepaalt de procedure voor het organiseren van de opslag van informatie op een elektronische drager. Harde schijven, flash-kaarten en andere opslagapparaten kunnen niet zonder. U kunt alleen tijdens het formatteringsproces een bestandssysteem maken.

Hoe maak je een bestandssysteem aan
Hoe maak je een bestandssysteem aan

instructies:

Stap 1

Het aanmaken van het bestandssysteem op de harde schijf gebeurt direct tijdens de installatie van de software. In de regel wordt schijfformattering uitgevoerd in een van de installatiefasen, waarbij de gebruiker wordt gevraagd om de schijf te selecteren waarop het besturingssysteem zal worden gestopt. Als deze schijf nog nooit eerder is gebruikt, moet u er gewoon een bestandssysteem op maken. Om het te maken bij het installeren van Windows, selecteert u de opdracht "Formatteren", past u de schijfgrootte aan en klikt u op "Start". Indien nodig kan de harde schijf in verschillende delen worden opgesplitst.

Stap 2

U kunt ook een bestandssysteem op een harde schijf maken met behulp van standaard Windows-hulpprogramma's. Ga hiervoor naar de map "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt formatteren. Wanneer u een harde schijf onder Windows formatteert, selecteert u de benodigde opties, zoals het type bestandssysteem dat na het formatteren moet worden gemaakt, de clustergrootte van de toekomstige logische schijf en de volumenaam die in Verkenner wordt weergegeven. Daarnaast kun je in de opties het type opmaak selecteren, dat is snel, waardoor de schijf geschikt wordt voor het opnemen van nieuwe data, maar is niet fysiek geformatteerd, en standaard waardoor alle data gewist.

Stap 3

Naast de bovenstaande methoden kunt u een schijfbestandssysteem maken met speciale software die werkt met de structuur van de harde schijf, bijvoorbeeld Acronic Disk Director Suite, evenals speciale Windows-tools. Het speciale hulpprogramma voor schijfbeheer wordt als volgt ingeschakeld: "Start" - "Deze computer" (rechtermuisknop) - "Beheer" - "Schijfbeheer".

Aanbevolen: