Hoe Een Bestandssysteem Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestandssysteem Op Een Harde Schijf Te Herstellen
Hoe Een Bestandssysteem Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Een Bestandssysteem Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, December
Anonim

Er zijn situaties waarin een van de partities van de harde schijf niet meer correct werkt. Dit kan zijn na het installeren van een programma waardoor de partitie van de harde schijf niet goed werkt, of om een ​​andere reden. Meestal heeft de beschadigde harde schijfpartitie dan een RAW-bestandssysteem en geen capaciteit. En om het opnieuw te kunnen gebruiken, moet u het bestandssysteem herstellen.

Hoe een bestandssysteem op een harde schijf te herstellen
Hoe een bestandssysteem op een harde schijf te herstellen

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

Het is erg moeilijk om dit probleem op te lossen zonder gedeeltelijk verlies van bestanden. Maar met de juiste aanpak kan het verlies van bestanden tot bijna nul worden teruggebracht. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie waarvan u het bestandssysteem wilt herstellen. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Formaat". Selecteer in het venster dat verschijnt het bestandssysteem waarin u de partitie wilt formatteren. Stel de opmaakmethode in op "Snel". Door de schijf op deze manier te formatteren, kunt u later informatie herstellen. Klik vervolgens op "Start". Binnen enkele seconden wordt de partitie van de harde schijf geformatteerd en wordt het bestandssysteem hersteld.

Stap 2

Nu de partitie van de harde schijf is geformatteerd en het bestandssysteem is hersteld, kunt u ook verloren informatie herstellen. Sla na het retourneren van het bestandssysteem geen informatie op in deze sectie, omdat dit de kans op gegevensherstel aanzienlijk vergroot. Om ze te herstellen, hebt u het programma TuneUp Utilities nodig. Download het programma van internet en installeer het op uw computer.

Stap 3

Voer het programma uit. Na het scannen van uw computer komt u in het hoofdmenu van het programma. Klik in dit menu met de linkermuisknop op het tabblad "Problemen oplossen". Selecteer in het venster dat verschijnt "Recover Deleted Data". Markeer in het volgende venster de gewenste schijfpartitie en klik op "Volgende". Er verschijnt een ander venster. U hoeft niets te schrijven in de regel "Zoekcriteria", aangezien u niet op zoek bent naar een specifiek bestand. Vink in hetzelfde venster het vakje aan naast de regel "Alleen bestanden in goede staat weergeven" en klik op "Volgende". Het proces van het zoeken naar verwijderde bestanden begint. Na voltooiing worden de gevonden bestanden weergegeven in het programmavenster. Selecteer ze gewoon met de linkermuisknop en klik op "Herstellen" onderaan het programmavenster. Verloren bestanden worden hersteld.

Populair per onderwerp