Hoe Een Ntfs-bestandssysteem Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ntfs-bestandssysteem Te Formatteren
Hoe Een Ntfs-bestandssysteem Te Formatteren

Video: Hoe Een Ntfs-bestandssysteem Te Formatteren

Video: Hoe Een Ntfs-bestandssysteem Te Formatteren
Video: Explaining File Systems: NTFS, exFAT, FAT32, ext4 u0026 More 2024, Mei
Anonim

Om informatie volledig van de lokale schijf te verwijderen, wordt aanbevolen om het formatteringsproces te gebruiken. Met deze bewerking kan niet alleen de inhoud van de harde schijf worden gewist, maar kan ook het bestandssysteem worden gewijzigd.

Hoe een ntfs-bestandssysteem te formatteren
Hoe een ntfs-bestandssysteem te formatteren

Noodzakelijk

Windows-installatieschijven

instructies:

Stap 1

Als u werkt met een lokale schijf die niet het besturingssysteem heeft dat momenteel wordt gebruikt, kunt u standaard Windows-hulpprogramma's gebruiken. Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijfpartitie. Selecteer Opmaak.

Stap 2

Nadat u een nieuw menu hebt geopend, selecteert u het bestandssysteem dat als gevolg van het formatteren aan de partitie wordt toegewezen. Geef de grootte van het cluster op. Als u niet zeker bent van uw keuze, selecteert u de optie "Standaard clustergrootte". Klik nu op de knop "Aan de slag". Nadat het waarschuwingsvenster is verschenen, klikt u op de knop "Ja" en wacht u tot de parameters van de harde schijfpartitie zijn gewijzigd.

Stap 3

Het is beter om in de DOS-omgeving te werken of speciale programma's te gebruiken om het systeemvolume van de schijf op te schonen. Als u een Windows-installatieschijf hebt, plaatst u deze in het station en zet u de computer aan. Start het programma vanaf deze schijf. Voor Windows XP selecteert u Command Prompt Recovery door op de R-toets te drukken.

Stap 4

Voer in het menu dat wordt geopend het opdrachtformaat C: / ntfs in en druk op de Enter-toets. Natuurlijk is C de letter van de systeempartitie van de schijf. Bevestig de start van het proces door op de Y-toets te drukken.

Stap 5

Selecteer voor Windows 7- en Vista-schijven het menu Geavanceerde herstelopties. Open een opdrachtprompt en volg de bewerking die in de vorige stap is beschreven.

Stap 6

U kunt de harde schijf ook aansluiten op een tweede computer om de systeempartitie te formatteren. Volg deze procedure. Gebruik standaard Windows-hulpprogramma's om de gewenste partitie te formatteren, zoals beschreven in het eerste voorbeeld.

Aanbevolen: