Het Bestandssysteem Van Een Externe Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Bestandssysteem Van Een Externe Schijf Wijzigen
Het Bestandssysteem Van Een Externe Schijf Wijzigen

Video: Het Bestandssysteem Van Een Externe Schijf Wijzigen

Video: Het Bestandssysteem Van Een Externe Schijf Wijzigen
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, April
Anonim

De laatste tijd worden verwijderbare harde schijven steeds meer geaccepteerd door gebruikers van pc's vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ondanks al hun kleine afmetingen laten ze behoorlijk goede prestaties zien in de vorm van een hoge kopieersnelheid van bestanden.

Het bestandssysteem van een externe schijf wijzigen
Het bestandssysteem van een externe schijf wijzigen

instructies:

Stap 1

Sluit de verwisselbare schijf aan op de USB-poort op uw computer die moet worden ingeschakeld. Open de inhoud in autorun met Verkenner of via het menu "Start" - "Deze computer" - "Verwisselbare schijf". Verplaats alle informatie die u nodig hebt voor verder werk van verwisselbare media naar het interne geheugen van de computer. Zorg ervoor dat er geen belangrijke gegevens op de externe schijf achterblijven en begin met formatteren.

Stap 2

Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw verwisselbare schijf, selecteer "Eigenschappen". Kijk in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het huidige bestandssysteem.

Stap 3

Klik in het menu "Deze computer" met de rechtermuisknop op de verwisselbare schijf en selecteer "Formatteren". Definieer in het vervolgkeuzemenu het bestandssysteem waarin u in de toekomst gaat werken. Het is het beste om NTFS te kiezen omdat het de snelste en snelste manier is om bestanden te kopiëren.

Stap 4

Voer de naam van de verwisselbare schijf in het veld "Volumelabel" in, wat in de toekomst handig voor u zal zijn. Als u de gebruikelijke opmaak wilt doen, plaats dan een vinkje in het vak "De inhoudsopgave wissen". In dit geval, als u plotseling verwijderde bestanden moet herstellen, is de kans groot dat u zult slagen.

Stap 5

Als u volledige opmaak nodig hebt en de inhoudsopgave niet wilt wissen, vink dan niet het overeenkomstige vakje aan en klik op "Start", in dit geval verwijdert de procedure alle gegevens volledig van de schijf en zijn ze later niet beschikbaar voor herstel. Het is echter het beste om niet snel te formatteren, omdat het volledig verwijderen van bestanden van de schijf betere prestaties zal opleveren.

Stap 6

Om te controleren of de wijziging in het bestandssysteem correct was, sluit u de verwisselbare schijf opnieuw aan op de computer en kijkt u in de eigenschappen ervan welke opties worden weergegeven na het formatteren. Let ook op de ruimte op de harde schijf.

Aanbevolen: