Hoe De Waarde In Het Register Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Waarde In Het Register Te Wijzigen
Hoe De Waarde In Het Register Te Wijzigen

Video: Hoe De Waarde In Het Register Te Wijzigen

Video: Hoe De Waarde In Het Register Te Wijzigen
Video: Taakbalkpreviews Vergroten (VideoBytes - PC) 2024, April
Anonim

De registerdatabase van het Windows-besturingssysteem heeft een boomstructuur die bestaat uit secties, subsecties ("hives"), "takken", enzovoort. Het laagste element van deze structuur is de waarde van de variabele. Het zijn deze structurele elementen in het register die het vaakst en het vaakst worden uitgevoerd door zowel computerprogramma's als gebruikers.

Hoe de waarde in het register te wijzigen
Hoe de waarde in het register te wijzigen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Een standaard tool voor handmatig werk in het systeemregister van Windows is een applicatie die geen eigen naam heeft gekregen, maar simpelweg de naam "Register Editor" - voer dit programma uit. Als er in het hoofdmenu van uw OS-versie een venster is om een zoekopdracht in te voeren, typt u regedit erin en drukt u op Enter. Als u versies van eerdere releases gebruikt, selecteert u eerst Uitvoeren in het hoofdmenu, voert u vervolgens dezelfde opdracht in en drukt u op dezelfde knop.

Stap 2

Als u de naam kent van de variabele waarvan u de waarde wilt wijzigen, opent u de sectie "Bewerken" in het menu "Register-editor" en selecteert u de regel "Zoeken". Met deze opdracht verschijnt een zoekvenster op het scherm. U kunt het ook openen met behulp van de "sneltoetsen" Ctrl + F. Voer in het veld "Zoeken" de naam van de parameter in en schakel in het gedeelte "Bladeren tijdens zoeken" de "Sectienamen" en "Parameterwaarden" uit velden - dit zal het zoekproces aanzienlijk versnellen. Klik vervolgens op de knop Volgende zoeken. Het is mogelijk dat de eerste overeenkomst die het zoekalgoritme tegenkomt niet is wat u nodig hebt - in dit geval drukt u op de F3-toets om door te gaan met zoeken.

Stap 3

Een alternatief voor automatisch zoeken is het opeenvolgend uitbreiden van submappen in het linkerframe van het toepassingsvenster. Als u de exacte naam niet weet, maar wel de plaats van de gewenste variabele in de registerstructuur, gebruikt u deze methode om toegang te krijgen tot de gewenste waarde van de variabele.

Stap 4

Nadat de variabele is gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op de naam in het rechterframe van de editor. Selecteer in het pop-upcontextmenu de regel "Wijzigen" en wijzig in het venster dat hierna wordt geopend de inhoud van het veld "Waarde". Als de variabele de REG_DWORD-indeling heeft, let dan op de codering van de invoerwaarde - deze kan worden weergegeven in zowel hexadecimale als decimale systemen. Het juiste merkteken moet voor een van de twee velden in het gedeelte "Calculussysteem" worden geplaatst. Klik vervolgens op de OK-knop.

Stap 5

Sluit aan het einde van de procedure het venster "Register-editor". Er zullen geen vragen worden gesteld over het opslaan van wijzigingen, zoals bij andere typen editors wel het geval is, alle bewerkingen zijn al opgeslagen door in de vorige stap op OK te klikken.

Aanbevolen: