Hoe De Waarde Van Een Veld Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Waarde Van Een Veld Te Krijgen
Hoe De Waarde Van Een Veld Te Krijgen

Video: Hoe De Waarde Van Een Veld Te Krijgen

Video: Hoe De Waarde Van Een Veld Te Krijgen
Video: Hoe bepaal je de waarde van een aandeel? 👨‍🎓 | Webinar met BNP Paribas 2024, April
Anonim

Van de elementen van het gebruikersinterfacevenster zijn selectie- of gegevensinvoervelden van bijzonder belang. De verwerking van de ingestelde waarden moet vaak instantaan zijn. Daarom moet de ontwikkelaar informatie ontvangen over elke wijziging in de vensters. In verschillende situaties moet u bij het lezen van een veldwaarde rekening houden met het specifieke gegevenstype en de reikwijdte van het formulierelement.

Hoe de waarde van een veld te krijgen
Hoe de waarde van een veld te krijgen

instructies:

Stap 1

Bij het ontwikkelen van toepassingen met de Qt-programmeerbibliotheek, worden vensterformulieren meestal gemaakt op basis van widgets (QWidget-klasse) of dialoogvensters (QDialog). Elementen voor selectie of gegevensinvoer worden toegevoegd aan objecten van de opgegeven klassen en worden visueel in een standaard of dialoogvenster geplaatst.

Stap 2

Gebruik de klasse QComboBox om met de vervolgkeuzelijst te werken. Het zichtbare werkveld kan actief zijn voor gegevensinvoer of vergrendeld zijn. Als de gebruiker een waarde in het veld kan invoeren, kunt u deze verkrijgen door te verwijzen naar het lijstobject. Voorbeeldcode: QComboBox m_comb; QString-resultaat; resultaat = m_comb.currentText (); Hier retourneert het m_comb-object dat de methode currentText () gebruikt de huidige waarde van het bovenste veld en kan worden ingevoerd of geselecteerd in de vervolgkeuzelijst lijst. Het resultaat van de stringvariabele bevat de waarde uit het zichtbare werkveld van de combobox.

Stap 3

Het ingevoerde gegevenstype kan echter ook numeriek zijn. Voer een van de volgende bewerkingen uit om tekenreekswaarden naar het vereiste type om te zetten: double resD = result.toDouble (); float resF = result.toFloat (); int resI = result.toInt (); Hier wordt de resulterende veldwaarde opgeslagen in de resD-variabele, maar al in een double, in resF - een float-waarde, en in resI - een int integer-waarde.

Stap 4

Wanneer u de QLineEdit éénregelige teksteditor gebruikt als een gegevensinvoerelement, pak dan de informatie die u nodig hebt met de volgende invoer: resultaat = m_edit.text (). Hier retourneert het object m_edit, met behulp van de functie text () de tekenreekswaarde die door de gebruiker in het veld is ingevoerd.

Stap 5

Een QListBox-element kan een vergelijkbare functie uitvoeren in een venstervorm, toegang tot de ingevoerde gegevens voor dit object is ook vergelijkbaar met de eerder gespecificeerde: m_list.currentText ().

Stap 6

Wanneer u toegang wilt krijgen tot alle instanties van de beschreven klassen, moet u over de juiste toegangsrechten beschikken, aangezien het aanroepen van privémethoden en -objecten onmogelijk is vanuit functies van derden. De overwogen methoden voor het verkrijgen van de veldwaarde hebben een open status.

Aanbevolen: