Hoe De Codering In Het Register Te Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering In Het Register Te Wijzigen?
Hoe De Codering In Het Register Te Wijzigen?

Video: Hoe De Codering In Het Register Te Wijzigen?

Video: Hoe De Codering In Het Register Te Wijzigen?
Video: Disable Weak Ciphers (RC4 u0026 TripleDES) Windows Server 2012 2024, Mei
Anonim

Elke Windows-gebruiker moet met een dergelijke situatie te maken hebben gehad toen na installatie van het programma bleek dat er in de interface, in plaats van normale Russische tekst, enkele onbegrijpelijke tekens waren. Het is niet zo moeilijk om dit probleem op te lossen, u hoeft alleen de codering in het register van het besturingssysteem te wijzigen.

Hoe de codering in het register te wijzigen?
Hoe de codering in het register te wijzigen?

Hoe de codering te wijzigen via het Windows-register

In feite maakt het niet uit welke versie van Windows je hebt, aangezien ze dit probleem allemaal op dezelfde manier oplossen. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat in verschillende versies sommige tabnamen en subkoppen in de interface verschillende namen hebben, hoewel alles volgens hetzelfde schema werkt.

De makkelijke manier

De eerste stap is om te proberen de codering te wijzigen via het instellingenpaneel "Talen en regionale normen". Klik hiervoor op de knop "Start", ga naar het Configuratiescherm en selecteer het juiste tabblad met instellingen. Nadat het menu voor het wijzigen van de taal is geopend, gaat u naar het tabblad "Locatie" en selecteert u "Rusland". Houd er rekening mee dat als u het Windows 7-besturingssysteem gebruikt, dit tabblad anders wordt ondertekend - "Locatie". Open vervolgens het tabblad "Geavanceerd" en stel de Russische taal in voor toepassingen die Unicode niet ondersteunen. Klik op OK om de wijzigingen door te voeren.

De codering rechtstreeks wijzigen via het register

In het geval dat de eerste methode geen resultaten opleverde, kunt u het probleem van onjuiste codering oplossen door het register te bewerken. Houd er echter rekening mee dat als het register onjuist wordt gewijzigd, de werking van het hele besturingssysteem van de computer eronder kan lijden. Bij onjuiste bewerkingen moet u mogelijk zelfs Windows opnieuw installeren. Daarom moet er op worden gelet.

U moet dus eerst de register-editor openen. Dit kan worden gedaan door naar "Start" te gaan, vervolgens "Uitvoeren" te selecteren en vervolgens in het formulier dat verschijnt het regedit-commando in te voeren. Dit opent een venster voor het werken met het Windows-register. Na het bekijken van de programma-interface, let op de linkerkant, die de structuur van het register weergeeft. Zoek het gedeelte HKEY_LOCAL_MACHINE in het menu, klik vervolgens op de kleine pijl ernaast en de vertakking wordt uitgevouwen. Zoek vervolgens de SYSTEM-sectie in de lijst die verschijnt, waarin u geïnteresseerd bent in de CurrentControlSet-subsectie.

Ga dan achtereenvolgens naar de secties Controle - Nls - CodePage. Verder wordt een paneel met parameters geopend aan de rechterkant van het scherm, waarin u een parameter met de naam 1252 moet vinden. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens "Wijzigen" in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt. Nu bent u geïnteresseerd in het veld "Waarde", waarin u de eerder opgegeven parameter moet wijzigen in c_1252.nls en vervolgens op de knop OK moet klikken. Alles, u kunt de register-editor veilig verlaten. Het enige dat u nog hoeft te doen, is uw computer opnieuw op te starten om de aangebrachte wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: