Hoe De Maximale Waarde Uit De Tabel Te Selecteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Maximale Waarde Uit De Tabel Te Selecteren?
Hoe De Maximale Waarde Uit De Tabel Te Selecteren?

Video: Hoe De Maximale Waarde Uit De Tabel Te Selecteren?

Video: Excel: de Functie ALS.VOORWAARDEN en de varianten met MIN of MAX 2022, November
Anonim

Om met tabellen in het Windows-besturingssysteem te werken, wordt Excel gebruikt, dat deel uitmaakt van de Microsoft Office-applicatiesuite. Het hulpprogramma heeft een brede functionaliteit en stelt u in staat niet alleen de bewerkingen uit te voeren voor het toevoegen en invoegen van gegevens, maar ook om ze op numerieke waarde te sorteren.

Hoe de maximale waarde uit de tabel te selecteren?
Hoe de maximale waarde uit de tabel te selecteren?

instructies:

Stap 1

Om de maximale waarde in meerdere regels of kolommen van de tabel te selecteren, wordt een speciale formule "MAX" gebruikt. Het stelt het waardenbereik in waaruit het maximale aantal wordt geselecteerd en weergegeven in de bijbehorende regel.

Stap 2

Open de tabel die u nodig hebt in Excel door te dubbelklikken op het bestand met de XLS-extensie. U kunt ook een nieuw document maken door het programma te starten via "Start" - "Alle programma's" - Microsoft Office - Microsoft Excel en "Maken" te selecteren uit de aangeboden opties. Voer de vereiste waarden in de tabel in en maak een cel waarin u de maximale waarde in de opgegeven kolommen weergeeft.

Stap 3

Plaats de cursor in de gemaakte cel. Ga daarna naar de formulebalk, die zich boven de tabel in het toepassingsvenster bevindt, en plaats het teken "=". Klik daarna op het Fx-pictogram, dat zich links van deze regel bevindt.

Stap 4

Klik in de lijst met voorgestelde functies op Statisch en zoek en selecteer vervolgens de optie MAX. Er wordt een venster geopend met de naam "Functieargumenten" waarin u de begin- en eindwaarden moet opgeven.

Stap 5

Klik op het veld "Nummer 1" en geef de cellen op waarin u het gewenste nummer moet selecteren. Dit kan door met de linkermuisknop op de begin- en eindcellen te klikken of door de namen van deze cellen handmatig in te voeren. Indien nodig kunt u aanvullende sorteerparameters instellen. Klik na het maken van de instellingen op "OK".

Stap 6

Als de numerieke gegevens zijn geselecteerd en correct zijn ingevoerd, verschijnt de maximale waarde in de gewenste cel. U kunt verder werken met de tabel of wijzigingen opslaan in het bestand dat wordt bewerkt.

Populair per onderwerp