Hoe De Bestandsnaam Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsnaam Te Veranderen
Hoe De Bestandsnaam Te Veranderen

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Veranderen

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Veranderen
Video: Gestructureerd werken: Bestandsnamen wijzigen 2024, April
Anonim

De bestandsnaam maakt deel uit van het adres, dat wil zeggen de locatie in de computer en de map. Het moet uniek zijn voor een bepaalde map en het formaat ervan, dat wil zeggen dat er in dezelfde map geen bestand met dezelfde extensie en dezelfde naam kan zijn. Voor het gemak krijgen bestanden namen die hun inhoud kenmerken. U kunt de bestandsnaam op elk moment wijzigen terwijl het bestand niet is geopend om te bekijken of te bewerken.

Hoe de bestandsnaam te veranderen
Hoe de bestandsnaam te veranderen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het bestand niet geopend is. Om dit te doen, kunt u het bureaubladpaneel controleren (op het onderstaande scherm) of Taakbeheer inschakelen. De dispatcher wordt ingeschakeld door gelijktijdig op de toetsen "Ctrl-Alt-Delete" te drukken. Het tabblad Toepassingen mag niet de naam bevatten van het bestand waarvan u de naam wilt wijzigen. Als het bestand open is, selecteert u het door op de cursor en de knop "Taak beëindigen" te drukken.

Als deze wordt gesloten, gaan alle gegevens die in het bestand zijn ingevoerd verloren. Als u ze wilt opslaan, verlaat u de Manager zonder wijzigingen en sluit u het bestand op de gebruikelijke manier (door op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken of door op "Alt-F4" te drukken.

Stap 2

Open de map met het bestand. Markeer het door op de cursor te drukken of de pijltoets te gebruiken (afhankelijk van de positie in de map). Druk op de F2-toets op de bovenste rij van uw toetsenbord. Het veld voor de bestandsnaam wordt beschikbaar voor bewerking.

Voer een nieuwe naam in. Gebruik geen leestekens: punt, aanhalingstekens, dubbele punt, schuine streep en backslash, puntkomma en een aantal andere. Het afdrukken ervan wordt automatisch geblokkeerd, omdat het voorkomt dat de computer de bestandsdirectory bepaalt. Gebruik geen namen die zijn toegewezen aan een ander bestand van hetzelfde type.

Stap 3

In plaats van de F2-toets kunt u dubbelklikken op de bestandsnaam (NIET op het pictogram of de miniatuur). Wanneer het veld is geactiveerd en beschikbaar is voor bewerking, voert u een nieuwe naam in in overeenstemming met de vereisten die in de vorige paragraaf zijn uiteengezet.

Aanbevolen: