Hoe De Bestandsnaam Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsnaam Te Bekijken
Hoe De Bestandsnaam Te Bekijken

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Bekijken

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Bekijken
Video: Windows 10 How To Always Show File Extensions In File Explorer 2024, Mei
Anonim

De bestandsnaam is een aanduiding die wordt gebruikt zodat het besturingssysteem het bestandstype kan herkennen en vinden. De hele dataset heeft een andere naam, maar de naam van een bestand bestaat uit twee delen.

Hoe de bestandsnaam te bekijken
Hoe de bestandsnaam te bekijken

instructies:

Stap 1

Om de bestandsnaam te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op het object en klikt u op "eigenschappen". U ziet de bestandsnaam in de regel tegenover het pictogram. Het pictogram geeft het type bestand aan.

Stap 2

Wanneer u het venster Eigenschappen opent, ziet u de uitgebreide bestandsnaam. Houd er rekening mee dat zelfs bestanden met dezelfde naam in type kunnen verschillen. Het bestand "title.doc" zou bijvoorbeeld een Word-document zijn. Het bestand "title.jpg" is een afbeelding en het bestand "title.avi" is een videobestand.

Stap 3

Wijzig zelf de bestandsnaam. Om het bestand te hernoemen, klik met de rechtermuisknop op het object, zoek de regel "hernoemen". Schrijf de naam in letters of cijfers, rekening houdend met de maximale lengte, die niet meer dan 255 tekens mag zijn. Houd er echter rekening mee dat u geen haakjes en verschillende symbolen in de naam kunt gebruiken.

Stap 4

Sla regelmatig informatie op terwijl u met bestanden werkt. Ga naar het menu Bestand, zoek het item Opslaan. Voer de bestandsnaam in het daarvoor bestemde veld in en klik op de optie Opslaan.

Stap 5

Kies een opslaglocatie of laat de standaardwaarde staan. Voeg nieuwe eigenschappen toe aan het opgeslagen bestand, labels die kunnen worden toegepast voor verder zoeken naar bestanden.

Stap 6

Tags moeten woorden bevatten waarmee u uw bestanden kunt ordenen. Gebruik bijvoorbeeld de naam van de auteur en de datum waarop het bestand is aangemaakt. Zo vereenvoudigt u uw werk met documenten door te filteren op datum en op auteursnaam.

Stap 7

Om nieuwe eigenschappen aan het bestand toe te voegen, selecteert u het tabblad "bestand" en de opdracht "opslaan als". Voer de nieuwe informatie in de daarvoor bestemde velden in. Bevestig de nieuwe waarden door op de knop Opslaan te klikken.

Stap 8

Om bestanden te ordenen, gebruikt het systeem een bibliotheek voor bestandstoegang. De bibliotheek bevat mappen "documenten", "afbeeldingen", "muziek", "video's". Als je de bestanden standaard opslaat, komen ze in deze mappen terecht.

Stap 9

Gebruik de zoekbalk om de naam te zien van het bestand dat in de bibliotheek is opgeslagen. Voer een deel van de naam van het opgeslagen bestand in het zoekveld in. U ziet alleen diegene die overeenkomen met het verzoek.

Aanbevolen: