Hoe De Bestandsnaam Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsnaam Te Vinden
Hoe De Bestandsnaam Te Vinden

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Vinden

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Vinden
Video: Gestructureerd werken: Bestandsnamen wijzigen 2023, Maart
Anonim

Informatie op de computer van de gebruiker is opgenomen in de vorm van bestanden. Om de naam van een bestand te vinden, de map te bepalen waarin het is opgeslagen, een bestand te openen om het te bekijken of te bewerken, of het te verwijderen, moet u op zijn minst een algemeen idee hebben van hoe het systeem toegang heeft tot bronnen die zijn opgeslagen op lokaal en verwijderbaar rijdt.

Hoe de bestandsnaam te vinden
Hoe de bestandsnaam te vinden

instructies:

Stap 1

De naam van elk bestand is een onveranderlijke structuur: eerst komt de naam van het bestand, die eraan is toegewezen door de gebruiker, of door de toepassing waarin het bestand is gemaakt. Aan het einde wordt de bestandsextensie geschreven, waarbij wordt aangegeven tot welk type het behoort en daarmee met welk programma het kan worden geopend.

Stap 2

Als u alleen het eerste deel van de bestandsnaam ziet, heeft u de juiste instellingen. Om de naam in zijn geheel weer te geven, opent u een map, selecteert u het item "Extra" in de bovenste menubalk en selecteert u de opdracht "Mapopties" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave" en verwijder de markering uit het veld "Extensies voor geregistreerde bestanden en mappen verbergen". Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Stap 3

Als u de naam van het bestand en de map waarin u het hebt opgeslagen herinnert, zult u het zonder problemen kunnen vinden. Maar als u de naam van het bestand niet meer weet, betekent dit niet dat het voor altijd verloren is. Roep de opdracht "Zoeken" op via het menu "Start". Hier komt kennis van bestandstypen goed van pas. Voer de gewenste extensie in het zoekvak in. Bijvoorbeeld.

Stap 4

Als je een tekstdocument hebt gemaakt maar de naam bent vergeten, gebruik dan het zoekvak voor extra opties. Geef naast het bestandstype (.doc,.docx,.txt enzovoort), een woord of zin in de tekst op en klik op de knop "Zoeken". De zoekfunctie sorteert informatie op de computer volgens de opgegeven parameters. Als u zich herinnert wanneer het bestand is gemaakt, voert u een geschatte datum in de daarvoor bestemde velden in - dit maakt het zoeken nog eenvoudiger.

Stap 5

Een andere situatie is typisch voor beginners: u werkt met een bestand in het programma en besloot het op te slaan, maar om de een of andere reden heeft u uw eigen bestandsnaam niet ingevoerd en hebt u niet gekeken in welke map het programma het bestand heeft opgeslagen. Selecteer in het programmamenu de opdracht "Opslaan als", er wordt een dialoogvenster geopend waarin u kunt zien waar de toepassing standaard zijn bestanden opslaat (of welke map is geselecteerd om het laatste bestand op te slaan). De bestandsnaam wordt aangegeven in het bijbehorende veld. Wanneer de gebruiker geen bestandsnaam invoert, gebruiken programma's hun naam. Microsoft Office Word noemt bijvoorbeeld "zijn bestanden" Doc.docx.

Populair per onderwerp