Hoe De Bestandsnaam Op Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsnaam Op Te Schrijven
Hoe De Bestandsnaam Op Te Schrijven

Video: Hoe De Bestandsnaam Op Te Schrijven

Video: Hoe De Bestandsnaam Op Te Schrijven
Video: vindbaarheid op youtube verhogen • videovrijdag #2 2024, April
Anonim

Als u de naam van een bestand op uw computer moet achterhalen en opschrijven, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kenmerken van de weergave van hun namen in het gebruikte besturingssysteem. De belangrijkste is dat Windows OS met standaardinstellingen niet de volledige bestandsnaam weergeeft en dat de toegang tot sommige mappen met bestanden volledig is gesloten, dus er is geen manier om zelfs hun afgekorte namen te zien.

Hoe de bestandsnaam op te schrijven
Hoe de bestandsnaam op te schrijven

instructies:

Stap 1

Gebruik een programma dat speciaal is ontworpen voor het werken met bestanden en mappen om de bestandsnaam te krijgen. In Windows is deze bestandsbeheerder Verkenner. U kunt het starten door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad of door op de sneltoets win + e te drukken. Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van het programma naar de map die het bestand bevat waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 2

Als u de naam van een systeembestand nodig heeft, is het waarschijnlijk dat Explorer de inhoud van de map waarin het zich bevindt zal verbergen - in plaats van bestanden in het rechterdeelvenster, zal er een inscriptie zijn dat de map een systeemmap is. Als u Windows 7 gebruikt en om de installatie te annuleren om systeembestanden te verbergen, klikt u op de knop "Organiseren" in de linkerbovenhoek van de programma-interface. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de regel "Mapopties" om een venster met de benodigde instellingen te openen. Als u Windows XP gebruikt om hetzelfde venster te openen, opent u het gedeelte "Extra" in het menu Bestandsbeheer en selecteert u het item "Mapopties".

Stap 3

Ga naar het tabblad "Beeld" en zoek in de lijst "Geavanceerde opties" het selectievakje in de regel met het label "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven". Vink het aan en zoek vervolgens de regel met de tekst "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" - daarin, integendeel, schakel het selectievakje uit. Sluit vervolgens het instellingenvenster door op de knop "OK" te klikken. Nu hebt u toegang tot alle bestanden in het systeem en ziet u hun namen volledig, dat wil zeggen samen met de extensies.

Stap 4

Markeer het gewenste bestand en druk op de f2-knop - Explorer zal de functie voor het bewerken van bestandsnamen inschakelen en alle tekst met de naam selecteren. Druk op de sneltoets ctrl + c en vervolgens op de esc-toets. Op deze manier kopieert u de naam naar het klembord en schakelt u de naambewerkingsfunctie uit. Gebruik vervolgens de gekopieerde naam naar eigen goeddunken - u kunt deze in een teksteditor plakken, in de tekst van een brief, in een online messenger-bericht, enz.

Aanbevolen: