Hoe De Bestandsnaam Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsnaam Te Herstellen
Hoe De Bestandsnaam Te Herstellen

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Herstellen

Video: Hoe De Bestandsnaam Te Herstellen
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, Mei
Anonim

De bestandsnaam maakt deel uit van het adres, d.w.z. de specifieke coördinaten van de locatie op de harde schijf waar het is opgeslagen. De naam moet uniek zijn voor een specifieke directory. Het is mogelijk dat er twee bestanden met dezelfde naam maar verschillende formaten in dezelfde map staan. Om meteen duidelijk te maken wat voor soort bestand het is, moet je het een naam geven die de inhoud zoveel mogelijk weerspiegelt. U kunt de bestandsnaam wijzigen wanneer dit bestand niet in gebruik is, d.w.z. niet geopend door een programma om te bewerken of te bekijken.

Hoe de bestandsnaam te herstellen
Hoe de bestandsnaam te herstellen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het bestand door geen enkele toepassing wordt gebruikt. Kijk hiervoor naar het bureaubladpaneel, waar tabbladen van geopende programma's worden weergegeven, of start Taakbeheer. Druk achtereenvolgens op de volgende sneltoets: Ctrl + Alt + Delete. Open vervolgens in het venster dat verschijnt het tabblad "Toepassingen". De lijst met gebruikte applicaties mag niet de naam bevatten van het bestand dat u gaat repareren. Als dit bestand in gebruik is, klikt u er eenmaal op met de linkermuisknop en klikt u vervolgens op de knop "Taak beëindigen". Houd er rekening mee dat een dergelijke afsluitmethode alle wijzigingen die in het bestand zijn aangebracht, ongedaan maakt, op voorwaarde dat u eerder geen tijd had om ze op te slaan. Als u de gegevens die in het bestand zijn ingevoerd, wilt opslaan, moet u deze daarom eerst opslaan.

Stap 2

Zoek de map met het bestand waarin u geïnteresseerd bent. Ga hiervoor naar "Verkenner" en ga naar de juiste map. Voer de map in. Selecteer het bestand door er met de linkermuisknop op te klikken. Om vervolgens de naam van het bestand te corrigeren, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Naam wijzigen" in het menu dat verschijnt. Deze operatie kan anders worden uitgevoerd. Selecteer het bestand door er met de linkermuisknop op te klikken en druk vervolgens op de F2-knop op het toetsenbord. Het veld bestandsnaam is beschikbaar voor correctie. Voer een nieuwe naam in. Denk eraan om geen leestekens te gebruiken, zoals aanhalingstekens, komma's, punten, backslashes, enz. Geef het bestand niet de naam van een bestaand bestand van hetzelfde type.

Stap 3

Dubbelklik met enige vertraging op het bestand met de linkermuisknop. Dit zal ook leiden tot de mogelijkheid om de bestandsnaam te corrigeren. Wijzig de namen van de systeembestanden niet, hierdoor kan de software defect raken. Verander bij het wijzigen van de bestandsnaam de extensie niet, d.w.z. het deel dat na het punt komt.

Aanbevolen: