Een Autorun-schijfmenu Maken

Inhoudsopgave:

Een Autorun-schijfmenu Maken
Een Autorun-schijfmenu Maken

Video: Een Autorun-schijfmenu Maken

Video: Een Autorun-schijfmenu Maken
Video: AutoRun Pro - How to create an autorun cd menu. 2024, April
Anonim

Wanneer u een cd in het station plaatst, verschijnt er vaak een menu op uw monitor dat de inhoud van de media weergeeft met behulp van een prachtige grafische interface. Om zo'n autorun-menu (of autorun) te maken, hoef je absoluut geen computergenie te zijn, je hoeft alleen maar wat programma's en instructies te gebruiken.

Een autorun-schijfmenu maken
Een autorun-schijfmenu maken

Noodzakelijk

Automatisch afspelen van mediastudio

instructies:

Stap 1

Download om te beginnen de 30-dagen gratis versie van AutoPlay Media Studio via deze link https://www.indigorose.com/autoplay-media-studio/free-trial.php. Installeer het dan. Wanneer u AutoPlay Media Studio start, biedt u verschillende opties om te werken. Selecteer de optie Een nieuw project maken. Klik op de knop Leeg project en geef de naam van uw toekomstige project op, die later in het menuvenster wordt weergegeven. Om aan de slag te gaan, selecteert u de optie Project nu maken.

Stap 2

Om de achtergrond in het menu Pagina in te stellen, zoekt u de optie Eigenschappen, klikt u in het gedeelte Achtergrond in het item Afbeelding op Bladeren en selecteert u de gewenste achtergrondafbeelding. Voeg navigatiehulpmiddelen toe aan autorun door naar het menu Object te gaan en de optie Knop te gebruiken. Wijzig de eigenschappen van de knop naar wens door erop te dubbelklikken. Items zoals Tekst, Uitlijning, Statuskleuren verschijnen, die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de tekst, de positie en kleur op de knop. Om bepaalde gebeurtenissen te laten plaatsvinden wanneer u op de gemaakte knop klikt, gaat u naar het gedeelte Snelle actie en past u een actie toe op het object, bijvoorbeeld Multimedia afspelen om mediabestanden af te spelen.

Stap 3

Nadat u uw autorun-project hebt voltooid, gaat u verder met het compileren ervan. Klik hiervoor in het gedeelte Publiceren op de knop Bouwen. Om het menuproject op uw computer op te slaan, selecteert u de optie Map op de harde schijf of brandt u het op een cd met de modus Gegevens-cd/dvd branden. Markeer in de regel Uitvoermap de map waarin u het project wilt opslaan en klik vervolgens op de knop Bouwen. Wanneer het compilatieproces is voltooid, verschijnt een map met voltooide projecten. Om het autorun-menu naar een cd te schrijven, hoeft u alleen de kant-en-klare bestanden erop te kopiëren.

Aanbevolen: