Een Autorun-bestand Maken

Een Autorun-bestand Maken
Een Autorun-bestand Maken

Video: Een Autorun-bestand Maken

Video: how to make autorun files 2022, September
Anonim

Het maken van een autorun-bestand voor cd-, dvd- of USB-schijven vereist geen diepgaande kennis van programmeertalen en kan worden uitgevoerd met standaard Windows OS-tools zonder extra software te gebruiken.

Een autorun-bestand maken
Een autorun-bestand maken

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de link "Accessoires" uit en start de toepassing Kladblok. Maak een nieuw tekstdocument. Typ op de eerste regel [autorun].

Stap 2

De volgende regel van het gegenereerde autorun-bestand is afhankelijk van de geselecteerde actie. Typ open = program_name.exeicon = icon_name.ico om het geselecteerde programma met het opgegeven pictogram te starten wanneer een volume wordt aangekoppeld. Houd er rekening mee dat zowel het bestand zelf als het toepassingspictogram in de hoofdmap van het gewenste station moeten worden geplaatst. Geef het gegenereerde document de naam autorun.inf.

Stap 3

Gebruik de syntaxis open = mapnaam1 mapnaam2 programmanaam.exe om het volledige pad naar het gewenste programma op te geven als de bestemming niet de hoofdmap van verwisselbare media is. Geef indien nodig het vereiste argument op achter de programmanaam.

Stap 4

Als het doel van het autorun-bestand is om afbeeldingen, HTML-documenten of presentaties te openen, moet u een DOS-opdrachtbestand in de hoofdmap van het verwisselbare opslagapparaat plaatsen. In dit geval opent het batchbestand de vereiste volumebestanden met behulp van de standaardprogramma's voor dat gegevenstype. Zo'n autorun-bestand zou eruit moeten zien als open = autorun.bat index.htm. Dit DOS-bestand gaat uit van de volgende code: echo off @ start% 1% 2% 3% 4% 5% 6% 7% 8% 9 @ exit.

Stap 5

Als alternatief kunt u de ShellExecute = index.htm-syntaxis gebruiken om zo'n bestand te maken. Onthoud dat de eerste regel van een autorun-bestand altijd [autorun] is.

Stap 6

Als u een aangepaste opdracht in een autorun-bestand moet gebruiken, is de aanbevolen syntaxis shell command_name command = full_path_to_application_executable_file programmanaam.exe. Onthoud dat in dit geval de opdrachtnaam geen spaties mag bevatten en zo kort mogelijk moet zijn.

Populair per onderwerp