Hoe Maak Je Een Autorun Voor Een Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Autorun Voor Een Schijf
Hoe Maak Je Een Autorun Voor Een Schijf
Anonim

Autorun wordt gebruikt om een ​​handig snelstartmenu te maken voor het gewenste schijfonderdeel. In dit geval hoeft u geen extra acties uit te voeren om naar bestanden in het bestandssysteem te zoeken. De schijf start automatisch de noodzakelijke procedure voor het installeren of afspelen van muziek zonder dat er speciale handelingen van de gebruiker nodig zijn.

Hoe maak je een Autorun voor een schijf
Hoe maak je een Autorun voor een schijf

Het is nodig

Autorun-programma maken

instructies:

Stap 1

Open de schijf en maak er een "autorun.inf"-bestand in. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in het juiste venster en selecteert u "Nieuw" - "Tekstbestand", en geeft u vervolgens de naam en resolutie op die u nodig hebt.

Stap 2

Open het aangemaakte bestand met standaard Windows Kladblok (klik met de rechtermuisknop op het bestand - "Openen met …" - "Kladblok").

Stap 3

Voer de volgende code in: [AutoRun]

icoon = icoon.ico

open = file.exe Het.ico-pictogram wordt weergegeven bij het starten van de schijf in verkenner. Het kan worden getekend met standaard Paint, waarbij de tekening wordt opgeslagen in.bmp-indeling en deze vervolgens wordt gewijzigd in.ico.

Stap 4

File.exe kan elk uitvoerbaar.bat-, exe- of.cmd-bestand zijn, evenals een.js- of.vb-script. Als.html als menu wordt gebruikt, zal het script iets anders zijn. Om zo'n bestand uit te voeren, moet u een extra parameter "start" toevoegen aan de sectie "open": open = start "page.html"

Stap 5

Het menu wordt geopend in de standaardwebbrowser van de gebruiker. Als zo'n lancering niet werkt, zul je een klein programma moeten schrijven. Maak een "start.bat"-bestand en open het met Kladblok. Voeg een regel toe: Start% 1

Stap 6

Sla het gemaakte bestand op, plaats het in dezelfde map met "autorun.inf", waarin de parameter in de open sectie wordt gespecificeerd: open = start.bat page.html

Stap 7

De autoran is klaar. Pictogram- en startbestanden kunnen in aparte mappen worden geplaatst, maar in dit geval moet u het volledige relatieve pad opgeven. Als u bijvoorbeeld het pictogrambestand in de map "icon" en het startbestand in de map "run" plaatst, moet u de juiste wijzigingen aanbrengen: [autorun]

pictogram = pictogram / pictogram.ico

open = uitvoeren / bestand.exe

Populair per onderwerp