Hoe Het Hosts-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Hosts-bestand Te Openen
Hoe Het Hosts-bestand Te Openen

Video: Hoe Het Hosts-bestand Te Openen

Video: Hoe Het Hosts-bestand Te Openen
Video: How To Edit Hosts File in Windows 10 2024, April
Anonim

In een bestand met de naam hosts, dat geen extensie heeft, schrijven systeem- en applicatieprogramma's de namen van webservers en hun IP-adressen in paren. Systeemcomponenten, voordat ze toegang krijgen tot het externe netwerk voor het IP-adres van de vereiste server, kijken door het hosts-bestand en vinden het alleen niet in deze lokale lijst, ze beginnen te zoeken naar IP in het netwerk.

Hoe het hosts-bestand te openen
Hoe het hosts-bestand te openen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Start File Explorer, de bestandsbeheerder voor het Windows-besturingssysteem. Dit kan door het item "Computer" te selecteren in het hoofdmenu van het besturingssysteem of door te dubbelklikken op de snelkoppeling met dezelfde naam op het bureaublad.

Stap 2

Ga naar de map die het hosts-bestand bevat. Om dit te doen, selecteert u eerst het systeemstation uit de lijst met computerschijven en dubbelklikt u erop - het pictogram van deze schijf verschilt van de rest door het pictogram met het Windows-logo. Vouw vervolgens de mappen Windows, System32, stuurprogramma's en enz. één voor één uit. Zoek het vereiste bestand in de laatste map - het zal niet moeilijk zijn, aangezien er naast deze map slechts vier andere objecten in de map staan.

Stap 3

De manipulaties van de vorige stap in de nieuwste versies van het besturingssysteem kunnen op zo'n eenvoudige manier worden gedelegeerd aan de ingebouwde zoekcomponent: typ hosts in het zoekveld rechts van de Explorer-adresbalk. Het programma begint al te zoeken voordat je alle vijf letters hebt ingevoerd, maar het kan behoorlijk wat tijd kosten om naar het gewenste bestand te zoeken. Als resultaat verschijnt er een lijst met objecten in het venster, inclusief het benodigde bestand.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het gevonden object en selecteer "Openen" in het pop-up contextmenu. Een dialoogvenster voor het selecteren van een programma waarin het systeem hosts moet laden, wordt weergegeven op het beeldscherm. U kunt het ook oproepen door op dit bestand te dubbelklikken.

Stap 5

Als u van plan bent wijzigingen aan te brengen in de inhoud van het bestand, selecteert u een teksteditor in de lijst, bijvoorbeeld WordPad, Kladblok, Word, enzovoort. Anders kunt u een browser gebruiken om de inhoud te bekijken - deze staat ook op deze lijst. Nadat u de juiste toepassing hebt geselecteerd, klikt u op de knop OK.

Stap 6

Als u het vereiste programma (browser of teksteditor) al heeft geopend, kunt u de vorige twee stappen vervangen door het gevonden bestand eenvoudigweg van het "Verkenner"-venster naar het geopende toepassingsvenster te slepen en neer te zetten.

Aanbevolen: