Hoe Het BIOS Van Een Laptop Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Van Een Laptop Te Openen
Hoe Het BIOS Van Een Laptop Te Openen

Video: Hoe Het BIOS Van Een Laptop Te Openen

Video: How To Open BIOS Settings On Windows (For Different Laptops/PC Models) 2022, December
Anonim

"BIOS" (Basic Input / Output System) - invoer / uitvoersysteem. "BIOS" is een speciaal programma dat hardware-instellingen opslaat en verantwoordelijk is voor de basisfuncties.

Chip
Chip

instructies:

Stap 1

Zet je laptop aan. Allereerst controleert het systeem het moederbord, de processor, het RAM-geheugen, de videokaart, enz. Aan het einde van de test verschijnt de hardwareconfiguratietabel van de computer op het scherm. Pas dan begint het besturingssysteem te laden.

Stap 2

Om "BIOS" op te roepen, moet u direct na het einde van de zelftest op een bepaalde toets of toetsencombinatie drukken. Op dit moment verschijnt onderaan het scherm een ​​inscriptie, bijvoorbeeld: "PRESS F1 to enter SETUP". Dit moet heel snel gebeuren en liefst meerdere keren achter elkaar (zodat het commando waarschijnlijk "gehoord" wordt).

Stap 3

Afhankelijk van de fabrikant van uw laptop zijn de volgende toetsen of toetsencombinaties mogelijk om in het BIOS te komen: toetsen van "F1" tot "F12"; "DEL"; "ESC"; "CTRL" gelijktijdig met "ALT" en "ESC"; "CTRL" gelijktijdig met "ALT" en "DEL"; "CTRL" samen met "ALT" en "INS".

Stap 4

Druk op de juiste toets of toetsencombinatie. Welkom bij BIOS!

Populair per onderwerp