Het Formaat Van Een Map Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Map Wijzigen
Het Formaat Van Een Map Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Map Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Map Wijzigen
Video: Naam van een map wijzigen 2024, April
Anonim

Tijdens het werken op een computer is het soms nodig om de grootte van mappen en bestanden te wijzigen: zowel extern als actueel. Meestal kan dit via het besturingssysteem zelf, of met behulp van aanvullende software.

Het formaat van een map wijzigen
Het formaat van een map wijzigen

instructies:

Stap 1

Een enkele map bevat vaak veel submappen, die gemakkelijker te navigeren zijn als hun pictogrammen kleiner zijn. Omgekeerd moeten ze bij slecht zicht groter worden gemaakt. Op Windows-besturingssystemen kan het uiterlijk van mappen (en andere pictogrammen) worden geregeld vanaf de bovenste werkbalk. Ga naar de map, klik op het tabblad "Bekijken" en kies een van de manieren om de pictogrammen in de map weer te geven. Als u Miniaturen selecteert, zijn de mappictogrammen groot en wordt hun inhoud gedeeltelijk weergegeven. Met de Tile-methode zijn de pictogrammen middelgroot, gerangschikt in verschillende kolommen op bestandstype en alfabetisch. Met de Icon-methode zijn de pictogrammen kleiner en op gelijke afstand van elkaar. Met de "Lijst"-methode zijn de pictogrammen klein en in rijen gerangschikt. In de weergavemodus "Tabel" worden kleine pictogrammen in één kolom gerangschikt en wordt rechts informatie over het bestandstype, hun grootte en wijzigingsdatum weergegeven. In Windows Vista en Windows 7 kunt u de grootte van de bureaubladpictogrammen en in een willekeurige map door het muiswiel ingedrukt te houden.

Stap 2

De grootte van mappen kan niet alleen extern, maar ook feitelijk worden gewijzigd. U kunt ze bijvoorbeeld verkleinen zodat er meer vrije ruimte op uw harde schijf is. Dit is vooral het geval als de mappen films, muziek en afbeeldingen bevatten. Profiteer van de informatiecompressiefunctie. Om de grootte van een map te verkleinen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u "Eigenschappen" - "Algemeen" - "Overige". Vink het vakje aan naast 'Inhoud comprimeren om schijfruimte te besparen'. Onthoud: de compressiefunctie is alleen beschikbaar als de schijf is geformatteerd voor het NTFS-bestandssysteem.

Stap 3

Als uw schijf is geformatteerd met het FAT32-bestandssysteem, kunt u andere compressiemethoden gebruiken. Installeer een archiveringsprogramma (zoals WinRar) op uw computer. Mappen en bestanden zijn eenvoudig toe te voegen aan en uit te pakken uit het archief. Archiveer die mappen die u zelden opent. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map en selecteer "Toevoegen aan archief".

Aanbevolen: