Het Formaat Van Een Laag Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Laag Wijzigen In Photoshop
Het Formaat Van Een Laag Wijzigen In Photoshop

Video: Het Formaat Van Een Laag Wijzigen In Photoshop

Video: Het Formaat Van Een Laag Wijzigen In Photoshop
Video: Werken met Lagen, laagmaskers en aanpassingslagen (Photoshop) 2024, April
Anonim

De grootte van het zichtbare deel van de bestandslaag die in Photoshop is geopend, is gelijk aan het canvasgebied van het document en kan worden gewijzigd door de grootte van het document of canvas te verkleinen of te vergroten. In de grafische editor is het echter mogelijk om de grootte van een object op elke laag te wijzigen met behulp van de transformatietools.

Het formaat van een laag wijzigen in Photoshop
Het formaat van een laag wijzigen in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - een bestand bestaande uit meerdere lagen.

instructies:

Stap 1

De grootte van een object dat zich op een andere laag dan de achtergrondlaag bevindt, kan worden gewijzigd met behulp van de opties voor Vrije transformatie van het menu Bewerken en schalen van de groep Transformeren in hetzelfde menu. Als u de afbeelding wilt verkleinen of vergroten, gebruikt u een van deze opties en sleept u op de knoop of zijkant van het kader rond de afbeelding. Als u het formaat van een object wilt wijzigen met behoud van de hoogte-breedteverhouding, verplaatst u het kader terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Na het indrukken van de Enter-toets wordt de transformatie toegepast.

Stap 2

De grootte van de afbeelding op de laag kan groter zijn dan de grootte van het documentcanvas. In dit geval bevindt het transformatiekader zich in het verborgen gebied. Zoom uit op de afbeelding om dit frame te zien. Gebruik hiervoor het Navigator-palet, zodat er vrije ruimte is tussen de randen van het document en het venster waarin het is geopend.

Stap 3

U kunt het formaat van de inhoud van een laag wijzigen door de hoeveelheid verandering in een van de velden van het paneel met transformatie-instellingen in te voeren. Als u de breedte en hoogte van de afbeelding onafhankelijk wilt wijzigen, voert u de nieuwe hoogte in procenten in het veld H in en de breedte in het W. Als u de hoogte-breedteverhouding van het bewerkte object wilt behouden, schakelt u de optie Hoogte-breedteverhouding behouden in de instellingen paneel. Het is standaard uitgeschakeld.

Stap 4

De grootte van de afbeelding op de achtergrondlaag kan worden gewijzigd door de afbeelding te ontgrendelen. Dubbelklik hiervoor op de laag of gebruik de optie Laag van achtergrond in het menu Laag. Een object op een ontgrendelde laag kan worden vergroot of verkleind met behulp van de transformatietools.

Stap 5

In Photoshop is het mogelijk om afbeeldingen op verschillende lagen gelijkelijk te verkleinen. Om dit te doen, selecteert u, voordat u de transformatie toepast, al deze lagen terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 6

U kunt de opties Afbeeldingsgrootte en Canvasgrootte in het menu Afbeelding gebruiken om het formaat van alle lagen in een document tegelijkertijd te wijzigen. In het eerste geval zullen de grootte van het document en de objecten op al zijn lagen veranderen. Nadat de optie Canvasgrootte is toegepast, wordt de grootte van het document, de aanpassings- en opvullagen die het bevat, aangepast. De grootte van objecten op andere lagen blijft hetzelfde.

Aanbevolen: