Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen
Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen
Video: het formaat van een foto of clipart wijzigen 2024, Maart
Anonim

Elk grafisch bestand heeft een grootte die wordt berekend door twee parameters: de grootte van het bestand zelf en de grootte van de beeldresolutie. Zonder visueel kwaliteitsverlies verlaag je zowel het volume van de foto als de resolutie.

Het formaat van een afbeelding wijzigen
Het formaat van een afbeelding wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het volume te wijzigen, moet de kwaliteit van de afbeelding of afbeelding worden "verslechterd", maar deze "verslechtering" zal niet merkbaar zijn wanneer deze op het scherm of in gedrukte vorm wordt bekeken. Het formaat en kwaliteitsniveau (kwaliteit), gemeten als een percentage, zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van een computerbeeld.

De meest gecomprimeerde formaten, die het kleinste formaat hebben, zijn.

Ook ultrahoge resoluties op gewone monitoren zijn nutteloos - daarom heeft het geen zin om als achtergrond te gebruiken of afbeeldingen op te slaan in uw fotoarchief thuis met een resolutie van bijvoorbeeld 6000x8000 pixels, als de schermresolutie 1920x1280 is. Natuurlijk kun je met hoge resolutie kleine objecten in de foto vergroten, maar als je niet professioneel met computergraphics zit, kan de beeldresolutie ook worden verlaagd om ruimte op de harde schijf van de computer vrij te maken.

Stap 2

Paint. NET-programma. Paint. NET is geen product dat bij Windows wordt geleverd, in tegenstelling tot de standaard Paint-editor. Paint. NET kan helemaal gratis worden gedownload op internet, terwijl het programma voortdurend wordt bijgewerkt, de Russische taal ondersteunt en een prettige interface heeft. Distributie Paint. NET weegt ongeveer 100 keer minder dan de distributie van Adobe Photoshop, dus het programma downloadt snel en neemt bijna geen schijfruimte in beslag.

Stap 3

Sleep na het starten van Paint. NET het grafische bestand naar het werkvenster van het programma. De afbeelding wordt geopend in de editor. Om de resolutie te wijzigen, selecteert u "Image" - "Resize" in het bovenste menu van het programma. Pas in het venster dat verschijnt de resolutie van de nieuwe afbeelding naar wens aan. Vergeet niet het vakje naast "Behoud beeldverhouding" aan te vinken. Klik na het invoeren van de gewenste resolutie op “OK”.

Stap 4

Nu moeten we het beeldformaat en het "kwaliteitsniveau" wijzigen. Om dit te doen, selecteert u alles in hetzelfde hoofdmenu "Bestand" - "Opslaan als". Voer een naam in voor het nieuwe bestand en selecteer het bestandstype “JPEG” en klik vervolgens op “OK”.

Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd de kwaliteit op te geven. Aan de rechterkant ziet u hoe de beeldkwaliteit (preview) visueel verandert, evenals de uiteindelijke bestandsgrootte. Zoals je ziet is er praktisch geen verschil tussen de kwaliteit van 100% en 95% in het JPEG formaat en dit scheelt schijfruimte. Klik na het instellen van het kwaliteitsniveau op "Opslaan". De afbeelding wordt opgeslagen.

Aanbevolen: