Prioriteit Instellen?

Inhoudsopgave:

Prioriteit Instellen?
Prioriteit Instellen?

Video: Prioriteit Instellen?

Video: Prioriteit Instellen?
Video: Microsoft Outlook - Postvak IN met prioriteit instellen 2024, April
Anonim

Het maakt niet uit hoe krachtig de reserves van uw computer zijn, ze zijn nog steeds niet oneindig. Een speciale OS-component is verantwoordelijk voor de distributie van RAM en grafisch geheugen, de volgorde en frequentie van toegang tot de processor, cachegeheugen en enkele andere bronnen tussen alle draaiende systeem- en applicatieprogramma's. Dit doet hij volgens de prioriteitentabel, die hij standaard zelf opstelt. De gebruiker heeft de mogelijkheid om in te grijpen in de verdeling van de ernst van de lopende processen.

Prioriteit instellen?
Prioriteit instellen?

instructies:

Stap 1

Start Windows Taakbeheer. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door op de sneltoets Ctrl + alt="Image" + Delete te drukken. In Windows 7 verschijnt een extra menu op het scherm, waarin u het item "Taakbeheer starten" moet selecteren, maar in eerdere versies van Windows is deze tussenstap niet. Een andere manier om Taakbeheer te openen, is door het Launcher-venster te openen door op de sneltoets Win + R te drukken, vervolgens taskmgr te typen en op OK te klikken.

Stap 2

Ga naar het tabblad Processen van het venster Taakbeheer. Zoek in de algemene lijst met momenteel lopende processen degene waarvan u de prioriteit wilt wijzigen. Om het gemakkelijker te maken om de gewenste naam te vinden, kan het bijschrift in de kolom Afbeeldingsnaam alfabetisch worden gesorteerd - klik op de kolomkop om de procesnamen in oplopende volgorde te sorteren. Door nogmaals te klikken wordt de lijst in omgekeerde volgorde gesorteerd.

Stap 3

Als u de naam van het proces niet weet, maar het programma waartoe het behoort, wordt vermeld op het tabblad Toepassingen van Taakbeheer, zoek het dan daar op en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het pop-upmenu de regel "Ga naar proces" en de coördinator zal vanzelf overschakelen naar het tabblad "Processen", zoekt en markeert het vereiste proces in de lijst.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de regel met het gewenste proces en open het gedeelte "Prioriteit" in het contextmenu. Standaard hebben alle processen een "normale" prioriteit - verander dit door een van de zes vermelde opties te selecteren. Vergeet tegelijkertijd niet dat in sommige gevallen een buitensporige verhoging van de prioriteit van toepassingsprogramma's (items "Hoog" en "Realtime") kan leiden tot een vertraagde reactie van het besturingssysteem op toetsaanslagen, muisbewegingen, enz. Dezelfde overlast kan optreden als de prioriteit van systeemprocessen te laag is (bijvoorbeeld een proces met de naam explorer).

Aanbevolen: