Prioriteit Verlagen?

Inhoudsopgave:

Prioriteit Verlagen?
Prioriteit Verlagen?

Video: Prioriteit Verlagen?

Video: Prioriteit Verlagen?
Video: Stel prioriteiten om werkdruk te verlagen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een groot aantal applicaties tegelijkertijd uitvoert, krijgt u te maken met een situatie waarin vooral resource-intensieve programma's een grotere hoeveelheid processortijd voor zichzelf proberen weg te nemen, wat leidt tot een sterke vertraging in de uitvoering van andere processen. Om controle over dergelijke processen te krijgen, kunt u gebruik maken van het prioriteitssysteem.

Prioriteit verlagen?
Prioriteit verlagen?

Noodzakelijk

computer, procestemmer

instructies:

Stap 1

Het verlagen van de prioriteit is het beste voor toepassingen die een groot aantal rekenbewerkingen uitvoeren en op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd. Sommige taken, zoals het archiveren van grote bestanden of het coderen van video's, nemen veel systeemtijd in beslag. Het is moeilijk om andere acties uit te voeren tijdens het uitvoeren van dergelijke taken. In deze situatie komt het prioriteitssysteem u te hulp. Men hoeft slechts één van de processen te "verlagen", aangezien het systeemgeheugen verschijnt en u normaal gesproken andere acties kunt uitvoeren waarvoor geen aanzienlijke middelen nodig zijn.

Stap 2

Om de prioriteit te verlagen, drukt u op Ctrl + Alt + Delete om Taakbeheer te openen. Zoek het vereiste geheugen-etende proces, klik er met de rechtermuisknop op en markeer het item "Prioriteit". Selecteer vervolgens Onder het gemiddelde uit de waarden die verschijnen. Als de geselecteerde prioriteit niet genoeg voor u was, wijzigt u deze in "Laag". Het wijzigen van de prioriteit heeft alleen invloed op de huidige sessie van het programma. Na opnieuw opstarten stelt het systeem automatisch de standaardprioriteit in.

Stap 3

Om de applicatie altijd met de gewenste prioriteit uit te voeren, maakt u een snelkoppeling naar de applicatie op het bureaublad waarvan u de prioriteit wilt verlagen. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Om het programma met een lagere prioriteit te starten, bewerkt u de regel "Object" door het commando cmd.exe / c start / belownormal aan het begin van de regel toe te voegen. Als u met verschillende prioriteiten wilt werken, vervangt u de opdracht / belownormal door een van de volgende: / low - low;

/ normaal - gemiddeld;

/ bovennormaal - bovengemiddeld;

/ realtime - klik op de knop Ok en sluit het eigenschappenvenster. Elke keer dat u de toepassing start, krijgt deze de prioriteit die u instelt.

Stap 4

In de automatische modus helpt het hulpprogramma Process Tamer u de prioriteit van een proces te verlagen. Het programma is gratis en gemakkelijk te gebruiken. Wanneer geladen, minimaliseert het hulpprogramma naar de lade en bewaakt het lopende processen. Als een proces verder gaat dan is toegestaan, verandert het programma automatisch de prioriteit en handelt het volgens de regels. De regels worden uiteraard door u persoonlijk per proces bepaald.

Aanbevolen: