Een Trage Computer Overklokken?

Een Trage Computer Overklokken?
Een Trage Computer Overklokken?

Video: Een Trage Computer Overklokken?

Video: Een Trage Computer Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, April
Anonim

Voor de meeste pc-gebruikers is de afname in de tijd van de snelheid van het besturingssysteem en de prestaties van de computer als geheel geen openbaring. De reden hiervoor zijn veel verschillende factoren, waardoor u de snelheid van uw computer bij dagelijkse taken aanzienlijk kunt verhogen.

Een trage computer overklokken?
Een trage computer overklokken?

Reinig het besturingssysteem van vuil

Er zijn veel kleine programma's en toepassingen die uw computer kunnen opruimen van afval en het normale register kunnen herstellen, uw harde schijf kunnen defragmenteren en het opstarten kunnen configureren met slechts een paar klikken. Al deze tools worden door de gebruiker verkregen door slechts één opschoningsprogramma te installeren.

Ondanks de schijnbare eenvoud, is een dergelijk hulpprogramma in staat om de snelheid van uw computer in korte tijd aanzienlijk te verhogen. De optimale oplossing voor deze taak is CCleaner, een klein hulpprogramma met de nodige efficiëntie en de nodige reeks reinigings- en optimalisatiefuncties. De interface van het programma is eenvoudig en de gebruiker zal geen vragen hebben over het gebruik ervan.

Vind resource-intensieve programma's en verwijder ze

Een van de redenen voor een trage computer is dat er niet genoeg vrije CPU-bronnen zijn. Verschillende programma's verbruiken een verschillende hoeveelheid computerbronnen om hun directe taken uit te voeren.

Om erachter te komen welke programma's uw computer vertragen, moet u Taakbeheer openen; de sneltoets Ctrl + alt="Image" + Escape helpt u dit snel te doen.

De reden voor verwijdering kan het gebrek aan vraag naar een programma of hulpprogramma zijn, evenals een zware belasting van de processor en een groot verbruik van RAM. In het geval dat het programma nodig is en het verwijderen ervan ongewenst is, kunt u met apparaatbeheer de werking ervan stoppen door op de knop "taak beëindigen" te klikken.

Stop met het uitvoeren van programma's vanuit het systeemvak

Wanneer u de computer aanzet en het besturingssysteem laadt, wordt een bepaald aantal programma's gestart, die vervolgens op de achtergrond blijven werken en de bronnen van de computer voor niets verbruiken.

Om te zien welke programma's momenteel actief zijn, moet u op het systeemvakpictogram in het systeemvak klikken en ze sluiten.

Animatie uitschakelen of verminderen

Het Windows-besturingssysteem gebruikt nogal wat visuele effecten. Natuurlijk ziet het er presentabel uit, maar als je alle animatie uitschakelt, kun je een grote prestatiewinst zien.

Schakel bijvoorbeeld het selectievakje naast het item "vensteranimatie bij minimaliseren en uitbreiden" in het menu "geavanceerde systeeminstellingen" uit door op de knop "instellingen" in het gedeelte "prestaties" in de computerinstellingen te klikken.

Optimaliseer de browserprestaties

De trage werking van de browser zelf spreekt niet alleen van de lage snelheid van internet, maar ook van het grote aantal geïnstalleerde plug-ins, evenals van onnodige extensies. Kijk wat uw browser precies laadt, misschien in de instellingen, die toegankelijk zijn door op drie stippen of op drie lengtelijnen in de bovenhoek van het scherm te klikken. Klik in het instellingenmenu op het tabblad extensies en verwijder de onnodige die al zijn geïnstalleerd.

Scannen op malware en adware

Het is mogelijk dat de trage computerprestaties te wijten zijn aan de aanwezigheid van schadelijke software die op de achtergrond draait zonder medeweten van de pc-eigenaar. Als er geen antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, scan dan alle partities van uw harde schijf met een antivirusprogramma dat u van internet kunt downloaden.

Aanbevolen: