Trage Computer: Hoe Maak Je Hem Sneller?

Inhoudsopgave:

Trage Computer: Hoe Maak Je Hem Sneller?
Trage Computer: Hoe Maak Je Hem Sneller?

Video: Trage Computer: Hoe Maak Je Hem Sneller?

Video: Trage Computer: Hoe Maak Je Hem Sneller?
Video: 10 Tips om je Windows Computer Sneller te maken (gratis) 2024, Mei
Anonim

Computersnelheid is erg belangrijk om er comfortabel mee te kunnen werken. Immers, wanneer applicaties "bevriezen", vensters langzaam openen en andere niet erg prettige momenten verschijnen, is comfortabel werken uit den boze. Gelukkig kunt u uw pc versnellen zonder deze te upgraden. U hoeft alleen het systeem correct te configureren, onnodige functies uit te schakelen en enkele bewerkingen uit te voeren.

Trage computer: hoe maak je hem sneller?
Trage computer: hoe maak je hem sneller?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, kunt u op deze manier uw computer versnellen. Klik met de rechtermuisknop op een inactief gebied van het bureaublad. Selecteer "Personalisatie" in het contextmenu dat verschijnt. Er verschijnt een venster met een lijst met onderwerpen.

Stap 2

Onder aan het venster bevindt zich een sectie met de naam Vereenvoudigde basisthema's. Selecteer "Klassiek" uit deze lijst. Na een paar minuten verandert uw bureaubladthema. Het feit is dat Windows 7 Windows Aero-technologie gebruikt. Deze technologie geeft grafische afbeeldingen de mooiste effecten (pop-upvensters, transparante achtergrond), maar gebruikt tegelijkertijd extra pc-bronnen. Als u het thema wijzigt in klassiek, wordt de Aero-technologie uitgeschakeld.

Stap 3

De volgende methode is geschikt voor alle Windows-besturingssystemen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het contextmenu. Als je Windows 7 hebt, klik dan op het tabblad "Geavanceerde systeeminstellingen". Als uw besturingssysteem Windows XP is, selecteert u "Geavanceerd". Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte 'Prestaties'. Klik op de knop Opties. Vink in het venster dat verschijnt het item "Beste prestaties leveren" aan. Klik daarna op "Toepassen" en OK.

Stap 4

Een zeer goede manier om uw computer sneller te maken, is door uw harde schijf te defragmenteren. Het is zo gedaan. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's", dan - "Standaardprogramma's" - "Hulpprogramma's" - "Schijfdefragmentatie". Selecteer alle partities van uw harde schijf (houd hiervoor CTRL ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de partities). Klik daarna op "Schijf defragmenteren". Wacht nu tot de defragmentatieprocedure is voltooid. Als u deze procedure voor de eerste keer uitvoert, kost dit veel tijd. Het is beter om uw computer niet op te starten of andere programma's uit te voeren tijdens het defragmenteren.

Aanbevolen: