Hoe Installeer Ik Windows Op Een Draagbare Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Draagbare Schijf
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Draagbare Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Draagbare Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Draagbare Schijf
Video: How to Install Windows 10 in External Hard Drive | Install Portable Windows in External Hard Drive 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen kan het handig zijn om een draagbare schijf met Windows bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld wanneer het systeem stopte met laden vanwege een virus dat het besturingssysteem had beschadigd. Op een correct geconfigureerde draagbare schijf kunt u ook uw favoriete bestandsbeheerder of antivirus installeren, of andere programma's die u nodig hebt. Het enige dat u nodig hebt, is een draagbare schijf van minimaal 256 MB en een Windows-installatieschijf. Met behulp van het gratis Bart PE Builder Windows XP-programma kunt u een verwisselbare schijf installeren en in de vrije ruimte uw favoriete programma's.

Hoe installeer ik Windows op een draagbare schijf
Hoe installeer ik Windows op een draagbare schijf

instructies:

Stap 1

Voor de installatie moet u de verwisselbare schijf formatteren. U kunt hiervoor het beste de gratis HP USB Disk Storage Format Tool gebruiken. Selecteer na de installatie "Start - Alle programma's - HP Company" in het menu. Zoek en selecteer het USB-apparaat in de lijst met apparaten en formatteer het naar FAT. Kopieer na het formatteren de Windows-opstartbestanden naar de verwisselbare schijf. % systeemschijf% / boot.ini,% systeemschijf% / ntldr en% systeemschijf%: / ntdetect

Stap 2

Nu moet u het BIOS van het moederbord configureren. Om het BIOS te openen tijdens het opstarten van de computer, moet u op de F2- of DEL-toets drukken. De sleutel is afhankelijk van uw BIOS-versie. Wanneer de computer opstart, zal het scherm aangeven op welke toets u moet drukken om het BIOS te openen. Selecteer in het menu Geavanceerde BIOS-functies Boot Device Select. In dit menu moet u op het USB-station klikken als het opstartapparaat "Boot Device Priority". Druk op F10 om af te sluiten en op te slaan. Daarna zal de computer opnieuw opstarten. Als u het menu-item "USB Mass Storage Reset Delay" in uw BIOS ziet, stelt u deze waarde in op het maximum.

Stap 3

Het hulpprogramma PE Builder wordt gebruikt om het besturingssysteem op een draagbare schijf te installeren. Om te installeren heeft u een Windows-installatieschijf nodig. Maak een nieuwe map op uw harde schijf waar u de inhoud van de Windows-opstartschijf gaat kopiëren. Open de opdrachtregel: "Start - Uitvoeren - cmd". Kopieer nu het updatepakket. Voer het commando "C: /sp2/xpsp2.exe -u -x: c: / sp2 / sp2" in. Voer vervolgens het installatiebestand uit en geef het draagbare station op waarop u het besturingssysteem wilt installeren als het installatiepad.

Aanbevolen: