Hoe Kies Je Een Draagbare Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draagbare Harde Schijf?
Hoe Kies Je Een Draagbare Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Harde Schijf?
Video: Hard Disk Drive, hoe werkt een harde schijf 2024, April
Anonim

Om een grote hoeveelheid informatie over te dragen, is het aan te raden om externe harde schijven te gebruiken. Dit zijn analogen van interne harde schijven die niet in de systeemeenheid hoeven te worden geïnstalleerd en die kunnen worden aangesloten op een draaiende computer.

Hoe kies je een draagbare harde schijf?
Hoe kies je een draagbare harde schijf?

Het is nodig

Gebruikershandleiding voor de harde schijf

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een vormfactor voor een harde schijf. Meestal vindt u modellen die 3,5 of 2,5 inch breed zijn. Externe harde schijven van de eerste categorie zijn nogal omvangrijk en zwaar. Meestal hebben deze harde schijven een 220 Volt stroomaansluiting nodig. Dit feit vermindert hun mobiliteit aanzienlijk. De twee belangrijkste voordelen van externe harde schijven met een 3,5-inch vormfactor zijn een grote schijfcapaciteit en een hoge verwerkingssnelheid.

Stap 2

Een ander belangrijk kenmerk is de schijfcapaciteit. Moderne USB-harde schijven kunnen variëren van 250 GB (2,5) tot enkele terabytes (3,5). Beknibbel niet op de aanschaf van een kleine harde schijf als u deze niet nodig heeft.

Stap 3

Het derde belangrijke kenmerk is de snelheid van gegevensverwerking. Het is onderverdeeld in verschillende basisparameters: het spiltoerental en de communicatiesnelheid tussen het medium en het apparaat waarop het is aangesloten. Als een hoge overdrachtssnelheid belangrijk voor je is, koop dan een externe harde schijf met USB 3.0- of eSATA-interface.

Stap 4

Let goed op de beschikbare interfaces voor externe harde schijven. Het wordt aanbevolen om het USB-kanaal te gebruiken voor aansluiting op de meeste apparaten, zoals een pc of tv.

Stap 5

Let ook op het ontwerp van de externe harde schijf. Het gaat in dit geval niet alleen om het uiterlijk. Sommige USB-harde schijven hebben een metalen behuizing. Dit verhoogt hun gewicht iets, maar zorgt ervoor dat het apparaat robuuster is.

Stap 6

Voor sommige externe harde schijven moeten twee USB-poorten tegelijk worden aangesloten. Gewoonlijk wordt informatie via de ene verzonden en de andere is nodig om de harde schijf van stroom te voorzien. Deze schijven zijn niet altijd handig in gebruik met laptops en tv's.

Aanbevolen: