Een Draagbare Harde Schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Draagbare Harde Schijf Formatteren
Een Draagbare Harde Schijf Formatteren

Video: Een Draagbare Harde Schijf Formatteren

Video: Een Draagbare Harde Schijf Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een draagbare harde schijf is vergelijkbaar met een interne harde schijf, dat wil zeggen, u kunt er dezelfde bestandssystemen op installeren, de clustergrootte selecteren en alle informatie verliezen tijdens het formatteren.

Een draagbare harde schijf formatteren
Een draagbare harde schijf formatteren

instructies:

Stap 1

Sluit uw draagbare harde schijf aan op uw computer en open het verkennervenster "Deze computer" en klik er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een contextmenu waarin u op het item "Formaat …" klikt. Dit zal het instellingenvenster openen, waarvan de titel de volgende naam zal bevatten: "Formaat (schijflabel en letter)".

Stap 2

Selecteer in dit instellingenvenster het gewenste bestandssysteem waarmee uw draagbare harde schijf zal werken. Als je werkt of gaat werken met grote bestanden (4 GB of meer), selecteer dan het NTFS-bestandssysteem voor je schijf. Opgemerkt moet worden dat dit bestandssysteem alleen wordt herkend door computers met een besturingssysteem met een NT-kernel. Als u niet met grote bestanden hoeft te werken, is het FAT- of FAT32-bestandssysteem wellicht iets voor u.

Stap 3

Voer de naam van uw draagbare harde schijf in het veld "Volumelabel" in en selecteer vervolgens de onderstaande formatteringsmethoden. Om het formatteren te bevestigen, klikt u op de knop "Start".

Stap 4

Een andere manier van formatteren is om speciale hulpprogramma's te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Acronis Disk Director, een van de meest populaire hulpprogramma's voor het werken met harde schijven. Installeer het op uw computer.

Stap 5

Voer het hulpprogramma uit en selecteer de handmatige modus. Klik in de lijst met harde schijven die meer ruimte innemen in het programmavenster met de rechtermuisknop op uw draagbare harde schijf en klik op het item "Formatteren" in het contextmenu dat wordt geopend.

Stap 6

In het bovenste deel van het venster van Disk Director bevindt zich een werkbalk waarop het pictogram met de afbeelding van een racevlag is geactiveerd. Klik erop met de linkermuisknop om de geplande taken te voltooien. In dit geval is het formatteren.

Aanbevolen: