Een Draagbare Schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Draagbare Schijf Formatteren
Een Draagbare Schijf Formatteren

Video: Een Draagbare Schijf Formatteren

Video: Een Draagbare Schijf Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

Er kan zich een situatie voordoen waarin u een draagbare harde schijf moet formatteren. Misschien moet u het oude FAT32-bestandssysteem wijzigen in het modernere NTFS. Of u moet gewoon uw harde schijf volledig wissen van alle bestanden. In dit geval zal het formatteren veel betrouwbaarder zijn in vergelijking met het normaal verwijderen van bestanden, omdat daarna alle informatie van de harde schijf wordt verwijderd. Ook zal formatteren alle virussen en malware vernietigen.

Een draagbare schijf formatteren
Een draagbare schijf formatteren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Draagbare harde schijf;
  • - P USB Disk Storage Format Tool-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Sluit uw draagbare harde schijf aan op uw computer. Wacht tot het wordt gedetecteerd door het besturingssysteem. Nadat een dialoogvenster verschijnt dat aangeeft dat het apparaat is aangesloten en klaar is om te werken, gaat u naar "Deze computer". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram van de externe harde schijf en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Formatteren". Selecteer in het venster dat verschijnt het bestandssysteem waarin u de harde schijf wilt formatteren. Klik daarna onderaan het venster op "Start". Het formatteren van de externe harde schijf begint. Na voltooiing zal een bericht verschijnen waarin staat dat de harde schijf met succes is geformatteerd.

Stap 2

Als het doel van uw formattering is om het bestandssysteem te wijzigen en de standaard formatteringsmethode niet altijd mogelijk is voor draagbare harde schijven, of dit proces kan erg lang duren, dan kunt u een speciaal hulpprogramma gebruiken. Download de P USB Disk Storage Format Tool van internet. Dit is een volledig gratis applicatie die kleiner is dan één megabyte. Het programma vereist geen installatie.

Stap 3

Sluit een externe harde schijf aan. Voer vervolgens het programma uit. Selecteer in de bovenste regel van Devise uw verwisselbare harde schijf en in de regel eronder - het bestandssysteem. Er zijn ook twee opmaakmethoden beschikbaar. De snelle methode formatteert de harde schijf in een paar seconden, waardoor de kans op bestandsherstel groot is. De tweede opmaakmethode is tijdrovender, maar de kans op bestandsherstel is klein. Zelfs als de bestanden kunnen worden hersteld, zijn ze hoogstwaarschijnlijk beschadigd en kunnen ze niet worden geopend.

Stap 4

Kies, afhankelijk van de situatie, een snelle of grondige opmaakmethode en klik vervolgens op Start. U wordt op de hoogte gebracht van de voltooiing van het formatteringsproces in het programmavenster.

Aanbevolen: