Een Widget Toevoegen Aan Opera

Een Widget Toevoegen Aan Opera
Een Widget Toevoegen Aan Opera

Video: Een Widget Toevoegen Aan Opera

Video: Widget toevoegen Hoe een widget toevoegen 2022, September
Anonim

Het doel van widgets in moderne besturingssystemen is om informatie in kleine blokjes op het bureaublad weer te geven. Dit kan nuttige informatie zijn over de computer, over gebeurtenissen in de virtuele of echte wereld. Bovendien kunnen ze worden gebruikt als decoratie, als eenvoudige spelletjes, enz. Ondanks het feit dat deze applicaties geen extra applicaties nodig hebben voor hun werk, zijn het add-ons voor de programma's die al op de computer zijn geïnstalleerd. Er zijn ook widgets die de Opera-browser als basistoepassing gebruiken.

Een widget toevoegen aan Opera
Een widget toevoegen aan Opera

instructies:

Stap 1

Open het browsermenu en ga naar het gedeelte "Widgets". Klik op de regel "Widgets selecteren" en Opera laadt op de huidige pagina dat gedeelte van de website van de fabrikant, waarin professionele programmeurs en amateurs de widgets plaatsen die ze voor deze browser hebben gemaakt.

Stap 2

Er is een andere manier om naar deze pagina te gaan. Om het te gebruiken, opent u het zijpaneel door op de F4-toets te drukken en op het tandwielpictogram te klikken. Het paneel opent een sectie met betrekking tot het beheren van widgets. Als u op het plusteken in de bovenste rij klikt, wordt dezelfde pagina geladen als in de vorige stap.

Stap 3

Selecteer de widget die u in Opera wilt installeren. Als u de naam weet, gebruikt u het zoekformulier - het invoerveld voor de zoekopdracht wordt in de eerste regel van de linkerkolom geplaatst. In dezelfde kolom staan ​​links naar negen secties van de widgetcatalogus (Games en Entertainment, Radio en Muziek, Webcams, enz.). Er zijn in totaal 18 secties - een link naar hun volledige lijst is hieronder geplaatst.

Stap 4

Selecteer met behulp van deze map de gewenste widget en klik op de blauwe knop met het label "Installeren". Opera zal de gespecificeerde applicatie downloaden en een dialoogvenster weergeven waarin u wordt gevraagd een van de opties voor verdere acties te kiezen.

Stap 5

U kunt de installatie weigeren door op de knop "Annuleren" te klikken, of u kunt akkoord gaan met deze actie via de knop "Installeren". De knop "Configureren" opent een venster voor toegang tot de installatie-instellingen. Door de besturingselementen erin te plaatsen, kunt u de naam van de widget en de map waarin deze wordt opgeslagen, wijzigen. Door vinkjes in de drie selectievakjes te plaatsen, kunt u aangeven of u snelkoppelingen wilt maken op het bureaublad, in het hoofdmenu en in de balk Snel starten.

Stap 6

Het einde van het installatieproces wordt aangegeven door een venster dat op het scherm verschijnt met een bijbehorend bericht. Als u de widget niet onmiddellijk wilt activeren, schakelt u het selectievakje "Widget starten" uit. Klik op de knop "Voltooien" en de installatieprocedure van de widget wordt voltooid.

Populair per onderwerp