Hoe Een Djvu-bestand Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Djvu-bestand Te Bekijken
Hoe Een Djvu-bestand Te Bekijken

Video: Hoe Een Djvu-bestand Te Bekijken

Video: Hoe Een Djvu-bestand Te Bekijken
Video: How to Open djvu File on Windows 2024, Mei
Anonim

DjVu is een formaat dat speciaal is ontworpen voor het opslaan van documenten in elektronische vorm, waarvan de tekstuele inhoud ofwel niet kan worden herkend met softwaretools, of waarvan het, naast de tekst, belangrijk is om de ontwerpkenmerken te behouden (bijvoorbeeld in historische documenten). Op dit moment is dit formaat echter wijdverbreid en als middel om gratis e-books op te slaan.

Hoe een djvu-bestand te bekijken
Hoe een djvu-bestand te bekijken

instructies:

Stap 1

Gebruik programma's van derden, aangezien de besturingssystemen Windows, Mac OS en Unix geen ingebouwde software bevatten voor het werken met djvu-bestanden. Kies de applicatie die het beste bij u past op internet, download en installeer deze op uw pc. Dit kunnen STDU Viewer, DjVu Solo, WinDjView en andere zijn. WinDjView is bijvoorbeeld een gratis hulpprogramma dat behoorlijk populair is. U kunt de versies voor Windows- en Mac OS-besturingssystemen rechtstreeks van de website van de fabrikant downloaden, een directe link naar de downloadpagina

Stap 2

Na het downloaden en installeren van de applicatie op een computer, om boeken in djvu-formaat te bekijken, volstaat het om op het bestand te dubbelklikken - het besturingssysteem bepaalt door zijn extensie het programma dat dit formaat moet verwerken, start het en zet het over het bestand. U kunt bestanden vinden die op uw computer zijn opgeslagen met behulp van het programma zelf. Om dit te doen, moet u het starten, het gedeelte "Bestand" in het menu openen en het item "Openen" selecteren. Als alternatief kunt u op de sneltoetscombinatie Ctrl + O. Op beide manieren wordt hetzelfde dialoogvenster geopend, waarin u het vereiste djvu-bestand moet vinden en op de knop "Openen" moet klikken. Als u al programma's hebt gebruikt om pdf-documenten te lezen, zal het gebruik van de bedieningselementen van de WinDjView-programma-interface geen problemen opleveren.

Stap 3

Installeer de djvu-documentviewer-plug-in als u dergelijke bestanden rechtstreeks in de browser wilt kunnen openen. Deze indeling is zo ontworpen dat u kunt beginnen met bekijken nog voordat het bestand volledig naar uw computer is gedownload. Dergelijke plug-ins bestaan voor de browsers Mozilla Firefox en Internet Explorer.

Aanbevolen: