Een Opstartbare USB-flashdrive Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare USB-flashdrive Schrijven
Een Opstartbare USB-flashdrive Schrijven

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Schrijven

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Schrijven
Video: maak je een opstartbare usb stick aan met rufus 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van flashdrives om Windows te installeren is veel handiger dan het gebruik van traditionele cd-roms. Met moderne computers kunnen deze gegevensbronnen als installatieapparatuur worden gebruikt. Het moeilijke moment voor velen blijft het maken van de opstartbare USB-stick zelf.

Windows installeren vanaf een opstartbare USB-stick
Windows installeren vanaf een opstartbare USB-stick

Om een opstartbare USB-flashdrive te maken, zijn er zowel programma's van derden als ingebouwde Windows-functionaliteit. Om een besturingssysteem vanaf een flashstation op een computer te installeren, moet u een afbeelding van de vereiste versie van het besturingssysteem naar het USB-flashstation schrijven.

De benodigde hoeveelheid opslagruimte is vanaf 4 GB. De informatie die op het moment van opnemen op de flashdrive beschikbaar was, wordt overschreven.

Werken met de Media Creation Tool

Deze methode is officieel en kan worden gebruikt om een gelicentieerd exemplaar van het besturingssysteem te installeren. Om deze kopie te activeren, moet u echter een sleutel van de originele schijf hebben. De Media Creation Tool downloadt onafhankelijk een gelicentieerd exemplaar van het besturingssysteem van de Microsoft-server en neemt het op op een flashstation. U kunt dus een opstartbare USB-flashdrive maken met een gelicentieerd exemplaar van Windows.

Stappen voor het maken van een installatie-flashstation met de Media Creation Tool:

  • Selecteer na het starten van de applicatie het item "Installatiemedia maken";
  • Vink het vakje aan om de aanbevolen parameters voor deze pc te bepalen (indien geïnstalleerd op deze computer) of voer de overeenkomstige parameters in voor een pc van derden;
  • Selecteer een USB-apparaat in de lijst en bevestig uw keuze;
  • Wacht tot het proces is voltooid.
Creatie van een gelicentieerde flashdrive
Creatie van een gelicentieerde flashdrive

Het aanmaken van een gelicentieerde installatie USB-drive duurt enkele minuten, waarna deze klaar is om als opstartapparaat te werken.

Ingebouwde Windows-functionaliteit gebruiken

In dit geval hebt u een OS-image nodig die is verpakt in ISO-formaat. Deze gegevens kunnen worden gedownload van torrents of andere softwaredistributiesites. Voor thuisgebruik is deze optie best geschikt.

Het volstaat om de installatie-image via een computer over te zetten naar een schone USB-stick. Houd er rekening mee dat je een computer nodig hebt met een nieuwe grafische interface in plaats van het verouderde BIOS.

Eerst moet de flashdrive worden geformatteerd in het FAT32-systeem en nadat u de ISO-image in de verkenner hebt gevonden, moet u alle beschikbare gegevens overbrengen naar de voorbereide flashdrive.

Een USB-flashstation schrijven met behulp van het besturingssysteem
Een USB-flashstation schrijven met behulp van het besturingssysteem

Werken met het UltraISO-programma

Deze methode is geschikt voor alle computers, ook voor verouderde. Ondanks dat het UltraISO-programma compleet is, is een proefperiode voldoende om een installatie-flashdrive te maken. Dit punt moet worden opgegeven wanneer u de toepassing voor het eerst start.

Verder zijn alle handelingen intuïtief. U moet ook een ISO-image hebben en het FAT32-bestandssysteem specificeren bij het formatteren van de schijf.

Een USB-flashstation opnemen met een hulpprogramma
Een USB-flashstation opnemen met een hulpprogramma

Nadat u op de knop "Opnemen" hebt gedrukt, begint het gegevensoverdrachtproces, waarna de flashdrive klaar is om als installatie te werken.

Er is nog een gratis programma Rufus, waarmee je een opstartbaar programma kunt maken vanaf een gewone USB-stick. Dit programma vereist een zorgvuldige studie van de interface.

Aanbevolen: