Een Gebruiker Toevoegen Aan Een Linux-groep

Inhoudsopgave:

Een Gebruiker Toevoegen Aan Een Linux-groep
Een Gebruiker Toevoegen Aan Een Linux-groep

Video: Een Gebruiker Toevoegen Aan Een Linux-groep

Video: Een Gebruiker Toevoegen Aan Een Linux-groep
Video: How to add user to group in Ubuntu 2024, April
Anonim

Om computerbeheerder te zijn, moet u bekend zijn met de console van het Linux-besturingssysteem. Als je bepaalde vragen hebt over de werking van de software, kan je altijd terecht op thematische sites.

Een gebruiker toevoegen aan een Linux-groep
Een gebruiker toevoegen aan een Linux-groep

Noodzakelijk

vaardigheden om met de console te werken

instructies:

Stap 1

Om een gebruiker aan een Linux-groep toe te voegen, maakt u deze eerst aan. Alle acties met betrekking tot het instellen van gebruikersgroepen en andere bewerkingen voor het uitvoeren van acties met betrekking tot computerbeheer worden uitgevoerd met behulp van de console.

Stap 2

Voer de opdracht useradd erin in. Met deze opdracht kunt u ook de gegevens over de huidige gebruiker bijwerken. Om een gebruiker aan een bestaande groep toe te voegen, ziet de opdrachttekst er als volgt uit: # useradd -G Naam gebruikersnaam.

Stap 3

Vervang gebruikersnaam door de naam van de gebruiker die je hebt gemaakt of een bestaande die je aan de groep wilt toevoegen, vervang Naam door de naam van de groep. Het bestand dat verantwoordelijk is voor groepsbewerkingen en lijsten van groepsgebruikers bevinden zich in de mappen / etc / passwd, / etc / shadow en / etc / group.

Stap 4

Als u vooraf een groep wilt maken, gebruikt u de opdracht groupadd die in de console is ingevoerd. In dit geval ziet de volledige tekst er als volgt uit: # groupadd linux name. Vervang de naam door een groepsnaam naar keuze.

Stap 5

Gebruik het volgende commando om een gebruiker uit een groep op Linux te verwijderen: # cat / etc / group | grep gebruikersnaam. Voer in plaats van gebruikersnaam natuurlijk de gebruikersnaam in als u deze weet.

Stap 6

Als u een computerbeheerder bent en niet bekend bent met de commando's voor het beheren van accounts of gewoon geen zelfverzekerde gebruiker van deze software bent, gebruik dan de speciale trainingsliteratuur. Het is ook mogelijk om meerdere besturingssystemen op één computer te installeren als u bepaalde problemen ondervindt met één Linux-besturingssysteem. U kunt ook informatie krijgen waarin u geïnteresseerd bent op speciale thematische forums gewijd aan Linux.

Aanbevolen: