Het Register Handmatig Opschonen

Inhoudsopgave:

Het Register Handmatig Opschonen
Het Register Handmatig Opschonen

Video: Het Register Handmatig Opschonen

Video: Het Register Handmatig Opschonen
Video: Windows, SSD, M.2 én register opschonen 2024, April
Anonim

Het register is het hart van uw besturingssysteem, de belangrijkste database, en daarom kunnen door de onjuiste werking van het register en de fouten die het bevat, overal in Windows storingen optreden. Als u merkt dat Windows slechter presteert, ongebruikelijke fouten en soortgelijke problemen optreden, moet u mogelijk beginnen met het opschonen van het register.

Het register handmatig opschonen
Het register handmatig opschonen

instructies:

Stap 1

Naast automatische opschoning, die wordt aangeboden door verschillende programma's en hulpprogramma's, is er ook een handmatige registeropschoning. Selecteer alleen handmatige reiniging als u een ervaren pc-gebruiker bent en zeker bent van uw kennis en vaardigheden. Ongeletterd werken met het register kan ernstige gevolgen hebben, tot aan de onbruikbaarheid van het systeem - dus doe handmatige reiniging alleen als laatste redmiddel en vertrouw op uzelf.

Stap 2

Open Start en selecteer Uitvoeren. Voer in de regel die wordt geopend regedit in en druk op enter. Er wordt een venster met de register-editor geopend, waarin u een kolom met mappen en parameters ziet. Zoek in de sectie "Deze computer" de submap HKEY_CURRENT_USER en ga naar de subsectie Software.

Stap 3

Vind records van software die u ooit had, maar die is verwijderd. De gegevens over hem zijn opgeslagen in het register en verstoren de werking van het systeem. Verwijder onnodige vermeldingen.

Stap 4

Open vervolgens de submap HKEY_LOCAL_MACHINE en open daar hetzelfde (Software) gedeelte. Zoek opnieuw naar alle bestanden die betrekking hebben op de programma's die u al hebt verwijderd. Verwijder ze.

Stap 5

Om het systeem te versnellen en te repareren, is dit al voldoende - pas de wijzigingen toe, schakel de register-editor uit en start opnieuw op.

Aanbevolen: