Hoe Een Woord Per Lettergreep Over Te Dragen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Woord Per Lettergreep Over Te Dragen
Hoe Een Woord Per Lettergreep Over Te Dragen

Video: Hoe Een Woord Per Lettergreep Over Te Dragen

Video: Hoe Een Woord Per Lettergreep Over Te Dragen
Video: Spellingsregels DEEL 1: lettergrepen u0026 klinkers en medeklinkers - Voorwaartz grammaticafilmpje 2024, Mei
Anonim

Zonder de regels van de Russische taal kan men niet beweren een geletterd en ontwikkeld persoon te zijn. Geletterdheid omvat niet alleen correcte uitspraak van woorden en correcte spelling, maar ook correcte interpunctie - in het bijzonder het vermogen om woorden correct van regel tot regel te laten lopen. Er zijn verschillende regels voor het coördineren van de woordafbreking tussen lettergrepen.

Hoe een woord per lettergreep over te dragen
Hoe een woord per lettergreep over te dragen

instructies:

Stap 1

Laat bij het afbreken van woorden niet één letter op de vorige regel staan en laat ook niet alleen medeklinkers zonder klinkers. Verdeel het woord in lettergrepen zodat in elke lettergreep een klinker voorkomt. Monosyllabische woorden kunnen niet worden overgedragen.

Stap 2

Scheid de d, s, b, b niet van de vorige letter tijdens het afbreken.

Stap 3

Bij het overbrengen van woorden waarin meerdere medeklinkers achter een klinker staan, naar een andere regel, houdt u de medeklinkers op de vorige regel en voegt u ze toe aan de klinkerlettergreep.

Stap 4

Als je bij het overzetten ziet dat de medeklinker van de wortel op de kruising met het achtervoegsel staat, laat deze dan samen met de wortel op de bovenste regel staan en verplaats het achtervoegsel naar de onderkant. Als er twee achtervoegsels in een woord zijn, scheid deze achtervoegsels dan bij het overzetten.

Stap 5

Als er een voorvoegsel in een woord zit, schrijf dan de medeklinker van het voorvoegsel niet toe aan de lettergreep die erop volgt, die begint met een medeklinker. Laat de medeklinker van de wortel ook niet achter bij het voorvoegsel.

Stap 6

Laat geen voorvoegsel achter samen met de eerste klinker van de wortel op dezelfde regel als de wortel met een klinker begint. Scheid het voorvoegsel van de wortel en verplaats het naar een andere regel.

Stap 7

Verdeel samengestelde woorden (bijvoorbeeld speciale kliniek of militaire dienst) in hun samenstellende delen bij het overbrengen. Zet helemaal geen letterafkortingen over.

Stap 8

Als er dubbele klinkers tussen de klinkers op de kruising zijn, verplaats dan een van hen en laat de andere op de vorige regel samen met de vorige klinker.

Stap 9

U kunt geen leestekens, streepjes (uitzondering is een dialoogreplica), toevoegingen aan cijfers (25e, 2e), afkortingen, achternamen en initialen, evenals voorwaardelijke afkortingen (enz., enz.)., d.w.z.).

Aanbevolen: