Hoe U Geluid Op Uw Computer Kunt Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe U Geluid Op Uw Computer Kunt Repareren
Hoe U Geluid Op Uw Computer Kunt Repareren

Video: Hoe U Geluid Op Uw Computer Kunt Repareren

Video: Hoe U Geluid Op Uw Computer Kunt Repareren
Video: Geluids- of geluidsproblemen op Windows 10 oplossen 2024, Mei
Anonim

De redenen waarom er geen geluid op de computer is of dat het slecht is, zijn meestal heel eenvoudig en gemakkelijk te elimineren. Maar er zijn veel mogelijke redenen, en dit is de moeilijkheid om het geluid te repareren. Wees niet verbaasd dat je verder wordt gevraagd om heel eenvoudige dingen te controleren, maar het gebeurt ook voor ervaren gebruikers dat het veel tijd kost om een probleem op te lossen, alleen maar omdat ze op de verkeerde plaats zoeken.

Hoe u geluid op uw computer kunt repareren
Hoe u geluid op uw computer kunt repareren

instructies:

Stap 1

Controleer of de luidsprekers (koptelefoon) goed zijn aangesloten op de line-out van de geluidskaart. De kabel moet in de groene sleuf worden gestoken. Controleer de bruikbaarheid van het apparaat voor geluidsweergave door het te vervangen door een ander. Als het actieve luidsprekers zijn, zorg er dan voor dat ze zijn ingeschakeld.

Stap 2

De volgende stap is het controleren van de systeeminstellingen. Laten we als voorbeeld eens kijken naar Windows XP. Open het Configuratiescherm en start Geluiden en audioapparaten. Open het tabblad "Audio". Klik op de knop Volume en zorg ervoor dat de schuifregelaars Algemeen en Geluid hoog genoeg staan en dat de balansregelaars erboven in het midden staan. Klik op de knop "Configureren" en selecteer het type apparaat dat het beste bij u past.

Stap 3

Klik op het tabblad Volume en zorg ervoor dat de schuifregelaar Mixervolume ver genoeg naar rechts is geduwd. Zorg ervoor dat er geen vinkje staat naast "Geluid dempen". Klik op de knop Luidsprekervolume en zie dat beide schuifregelaars ver genoeg naar rechts zijn geduwd.

Stap 4

Ga terug naar het bedieningspaneel. Selecteer "Beheer" => "Computerbeheer" => "Apparaatbeheer". Klik om de tak Geluid-, video- en gamecontrollers uit te vouwen en zorg ervoor dat uw geluidskaart wordt vermeld. Zo niet, ga dan naar stap 6.

Stap 5

Selecteer uw geluidskaart en klik met de rechtermuisknop om een menu te openen. Klik op "Eigenschappen". De apparaatstatus moet zijn "Het apparaat werkt normaal". Als dit niet het geval is, gaat u naar stap 6. Zorg ervoor dat "Dit apparaat is in gebruik" is geselecteerd onderaan waar "Apparaatgebruik" wordt weergegeven.

Stap 6

Als u dit punt hebt bereikt, heeft u hoogstwaarschijnlijk het stuurprogramma voor de geluidskaart niet of onjuist geïnstalleerd. In het geval van een geluidskaart die in het moederbord is ingebouwd, plaatst u de installatieschijf van uw moederbord in de computer en installeert u het stuurprogramma van de geluidskaart opnieuw. Als er een vermoeden bestaat dat niemand iets van deze schijf heeft geïnstalleerd en dit gebeurt, installeer dan alle stuurprogramma's. Als de geluidskaart extern is, installeert u het stuurprogramma opnieuw vanaf de meegeleverde schijf.

Stap 7

Bij een externe geluidskaart kunnen de contacten vuil worden. Om dit te controleren, zet u de computer uit, verwijdert u het deksel, trekt u de externe pluggen (van de luidsprekers en microfoon) uit de geluidskaart, draait u de bevestigingsschroef los, verwijdert u de kaart uit de sleuf, reinigt u de contacten met een zachte gum. Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit om de kaart aan te sluiten.

Aanbevolen: