Hoe Het Geluid In De Bios Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid In De Bios Aan Te Zetten
Hoe Het Geluid In De Bios Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid In De Bios Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid In De Bios Aan Te Zetten
Video: #7 Hoe een Radio repareren 2024, April
Anonim

U koopt een gebruikte of gepensioneerde computer en merkt dat deze weigert om geluiden af te spelen. Er is mogelijk een probleem met de geluidskaart zelf. Maar als u zeker weet dat de kaart goed werkt, bestaat de mogelijkheid dat het geluid is uitgeschakeld in het BIOS. Je moet de verkoper daarom niet meteen van oplichting beschuldigen: misschien stond de computer gewoon op kantoor, waar de ingebouwde geluidskaarten vaak als overbodig worden uitgeschakeld. Controleer dus uw BIOS.

Hoe het geluid in de bios aan te zetten
Hoe het geluid in de bios aan te zetten

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Witte letters verschijnen op een zwart scherm. Om het BIOS te openen, moet u in de meeste gevallen op de Del-toets drukken voordat het besturingssysteem begint te laden. De startknop kan verschillen in verschillende BIOS-versies. Kijk, om u niet te vergissen, naar de onderkant van het scherm. Er zou een inscriptie moeten zijn zoals druk op X om setup te openen, waarbij X de BIOS-invoerknop is. Als je alles goed doet, zie je de mappen gemarkeerd in witte letters op een blauwe achtergrond.

Stap 2

BIOS is het "basisinvoer-/uitvoersysteem" van de computerhardware en daarop aangesloten apparaten, waaronder de klok, Plug'n'play-systeem, USB, enz. Apparaten zijn gecategoriseerd op type en, afhankelijk van de accessoires, bevinden zich in bepaalde tabbladen.

Stap 3

Gebruik de pijltoetsen om de gewenste optie te selecteren en druk op Enter. De ingebouwde geluidskaart bevindt zich onder het tabblad Geïntegreerde randapparatuur of Geavanceerd - nogmaals, afhankelijk van het BIOS-model.

Stap 4

Zoek AC97 Audio Select of Onboard Audio Controller (of een andere soortgelijke naam die het woord audio bevat). Als Uitgeschakeld tegenover het item staat, betekent dit dat het audioapparaat is uitgeschakeld. Wijzig deze instelling - druk op Enter en selecteer Ingeschakeld.

Stap 5

Volg de aanwijzingen onderaan het scherm om uw instellingen op te slaan. Als er F10 - Save staat, betekent dit dat u de parameters opslaat door op de F10-knop te drukken. Misschien is er geen dergelijke functie, ga dan naar het hoofdmenu van het BIOS - druk op Esc en je gaat naar het vorige item. Kies Save & Exit setup (of Exit & Save Change).

Stap 6

Het systeem stelt de rood gemarkeerde vraag: Opslaan in CMOS en EXIT (J / N)? Het betekent "Instellingen opslaan en afsluiten (Ja / Nee)?". Druk op de toets Y. Als u twijfelt aan de juistheid van uw acties, drukt u op de toets N of selecteert u het item Afsluiten zonder opslaan daarvoor, wat betekent "Afsluiten zonder opslaan".

Stap 7

De computer zal opnieuw opstarten. Ga niet meer naar het BIOS, laat het besturingssysteem opstarten. Wanneer het opstart, klinkt de systeemopstartroepnaam uit de luidsprekers. Dit zal bepalen of het geluid is ingeschakeld.

Aanbevolen: