Hoe U Uw Beeldscherm Kunt Schoonmaken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Beeldscherm Kunt Schoonmaken
Hoe U Uw Beeldscherm Kunt Schoonmaken

Video: Hoe U Uw Beeldscherm Kunt Schoonmaken

Video: Hoe U Uw Beeldscherm Kunt Schoonmaken
Video: Beeldscherm schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw beeldscherm kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

LCD-monitoren worden al lang door gebruikers erkend vanwege hun hoge beeldkwaliteit en zacht effect op de ogen. Misschien is de enige moeilijkheid bij het gebruik van een dergelijke monitor de reiniging ervan.

Hoe u uw beeldscherm kunt schoonmaken
Hoe u uw beeldscherm kunt schoonmaken

instructies:

Stap 1

Zoals u weet, zijn LCD-monitoren ongewenst om met uw handen aan te raken, maar om de een of andere reden laten ze vaak sporen achter van vuile vingers, stof, strepen en allerlei soorten vuil. Hoe maak ik mijn computermonitor schoon zonder deze te beschadigen?

Stap 2

Gebruik voor het reinigen van de monitor speciale doekjes - glad, pluisvrij. Ze kunnen worden gekocht bij een computerwinkel, maar ook in optiek, omdat glazen of glazen worden afgeveegd met een vergelijkbare doek. Deze doekjes kunnen worden gebruikt om stof van de monitor te verwijderen zonder risico op krassen. Als er geen vuile of vettige plekken op het oppervlak van het scherm zijn en er is slechts een klein laagje stof, veeg dit dan weg met droge doeken. Houd er rekening mee dat stof van de monitor minstens één keer per maand moet worden weggeveegd. Stof is schadelijk voor iemand die achter een computer werkt. Bovendien bouwt het elektrische spanning op die de monitor kan beschadigen.

Stap 3

Gespecialiseerde bouwmarkten verkopen gels en sprays om je monitor schoon te maken. Hun uniekheid is dat ze geen alcohol en poeder bevatten, omdat deze stoffen het oppervlak van de monitor kunnen bederven. Breng wat speciale gel aan op een reinigingsdoek en veeg de monitor ermee schoon. Gebruik een droge doek om eventuele vlekken direct weg te vegen.

Stap 4

Een speciale spray voor het reinigen van monitoren kan op het oppervlak van het scherm worden aangebracht. Spat echter niet te veel van het product; het scherm heeft geen extra vocht nodig. Veeg de monitor af met een droge, pluisvrije doek totdat de vloeistof droog is.

Stap 5

Als je geen speciale schoonmaakmiddelen bij de hand hebt, gebruik dan gewone zeep. Maak een milde zeepoplossing en gebruik twee gladde monitordoeken. Bevochtig een doek licht met zeepsop en veeg de monitor schoon. Droog het schermoppervlak onmiddellijk af met een tweede doek.

Aanbevolen: