Hoe Hosts Te Veranderen In Windows 8

Inhoudsopgave:

Hoe Hosts Te Veranderen In Windows 8
Hoe Hosts Te Veranderen In Windows 8

Video: Hoe Hosts Te Veranderen In Windows 8

Video: Hoe Hosts Te Veranderen In Windows 8
Video: How To Edit Hosts File in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Net als eerdere versies van het besturingssysteem van Microsoft, werkt Windows 8 met een hosts-bestand om de toegang tot bepaalde internetbronnen te beperken. Wanneer Windows Defender echter is ingeschakeld, is het bewerken van het document ongeldig en worden eventuele wijzigingen in het bestand ongedaan gemaakt.

Hoe hosts te veranderen in Windows 8
Hoe hosts te veranderen in Windows 8

Hosts uitschakelen vanuit Windows Defender

Voordat u hosts kunt bewerken, moet u uw Windows Defender Firewall-instellingen wijzigen. De instellingen van het beveiligingsprogramma zijn toegankelijk via het Metro-menu. Ga hiervoor naar de interface door linksonder op het bureaublad te klikken. Gebruik uw toetsenbord om de naam Windows Defender te typen. Klik op de overeenkomstige regel in de lijst met resultaten.

Ga in het venster dat verschijnt naar het gedeelte "Opties", dat wordt aangegeven als een tabblad bovenaan het programmavenster. Selecteer in het linkerdeel van het venster de regel "Uitgesloten bestanden". Klik aan de rechterkant van het scherm op Bladeren. Nu moet u het pad naar het hosts-bestand opgeven, dat zich bevindt in "Lokale schijf C:" - Windows - System32 - Stuurprogramma's - enz. Selecteer hosts in de lijst met documenten en klik op "OK". Selecteer in het programmavenster het item dat het pad naar het bestand aangeeft en klik op "Toevoegen" om de wijzigingen toe te passen.

Bewerken

Nadat u wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen van Windows Defender, kunt u beginnen met het bewerken van het bestand. Het wijzigen van hosts moet worden gedaan namens de beheerder. Om het bestand te bewerken, kunt u de standaard Windows-applicatie "Notepad" gebruiken. Ga naar het Metro-menu en typ Kladblok. U kunt ook een programma uit de lijst met toepassingen selecteren door naar de lijst met geïnstalleerde programma's te gaan door op de overeenkomstige pijl in het onderste (Windows 8.1) of rechterbovengedeelte (Windows 8) deel van het interfacevenster te klikken. Klik met de rechtermuisknop op het programmapictogram en klik op "Als administrator uitvoeren".

Er verschijnt een editorvenster voor u. Ga naar Bestand - Openen en navigeer naar Computer - Lokaal C: Station - Windows - System32 - stuurprogramma's - etc. Klik op het hosts-bestand en klik op "Openen". Als u het hosts-bestand niet kunt zien in de map enz., specificeert u de optie Alle bestanden aan de rechterkant van de regel Bestandsnaam.

Geef het adres op van de internetsite waartoe u de toegang wilt weigeren volgens het voorbeeld in het document. Dus als u de toegang tot de site op deze computer wilt blokkeren, voert u de parameter 127.0.0.1 sait.com in, waarbij sait.com het adres is van de bron die u blokkeert. Nadat u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op "Bestand" - "Opslaan". De wijzigingen worden opgeslagen en u kunt het editorvenster sluiten. Het bewerken van het hosts-bestand is voltooid. Om de instellingen toe te passen, kunt u het browservenster opnieuw starten als het tijdens het bewerken op de achtergrond actief was. U hoeft uw computer niet opnieuw op te starten om de wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: