Hoe De Netwerkkaart Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart Te Veranderen?
Hoe De Netwerkkaart Te Veranderen?

Video: Hoe De Netwerkkaart Te Veranderen?

Video: Hoe De Netwerkkaart Te Veranderen?
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

De netwerkkaart van een computer is de toegangspoort tot de buitenwereld. Met zijn hulp wordt communicatie met internet uitgevoerd, alle gedownloade programma's en andere informatie "passeren" er doorheen. Tegelijkertijd fungeert de netwerkkaart ook als een soort zekering tussen de netwerkkabel en het moederbord.

Hoe de netwerkkaart te veranderen?
Hoe de netwerkkaart te veranderen?

Het is nodig

Computer, netwerkkaart, kruiskopschroevendraaier, installatieschijf met stuurprogramma's, minimale computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Verwijder de oude netwerkkaart uit het systeem. Open hiervoor het deksel van de systeemeenheid vanaf de zijkant van het moederbord, verwijder de schroef waarmee de kaart aan de behuizing is bevestigd en verwijder voorzichtig de netwerkkaart uit de sleuf.

Stap 2

De netwerkkaart kan in het moederbord zijn ingebouwd. Het is duidelijk dat u het in dit geval niet fysiek kunt extraheren. In dit geval moet het worden uitgeschakeld in het BIOS van het moederbord. Ga hiervoor naar het BIOS-instellingenpaneel (druk op de Del-, F1- of F2-toets onmiddellijk na het opnieuw opstarten, waar de computer om zal "vragen"). Selecteer het tabblad "Randapparatuur" en stel in de regel On-board LAN de positie in op Uit of Uitschakelen. De beschreven procedures kunnen enigszins variëren, afhankelijk van het moederbordmodel, maar in de meeste gevallen moet dit op deze manier worden gedaan.

Stap 3

Nadat de oude netwerkkaart is verwijderd, moet de nieuwe worden geïnstalleerd. Het wordt in een willekeurig vrij PCI-slot gestoken en vervolgens met een schroef vastgezet. Zorg ervoor dat de kaart gelijkmatig in de sleuf is geïnstalleerd, de "kam" van contacten zou bijna volledig in de sleuf moeten verdwijnen. Sluit de behuizing, sluit de netwerkkabel weer aan en zet de computer aan.

Stap 4

Installeer het stuurprogramma van de netwerkkaart. Het besturingssysteem kan dit automatisch doen, maar als dit niet het geval is, voert u het installatieprogramma uit vanaf de schijf die bij de netwerkkaart is geleverd.

Aanbevolen: