Opstarten Vanaf Schijf In BIOS

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf In BIOS
Opstarten Vanaf Schijf In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Schijf In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Schijf In BIOS
Video: How To Set Your BIOS To Boot From DVD or CD 2024, Mei
Anonim

Om Windows opnieuw te installeren of de LiveCD uit te voeren, moet de computer worden opgestart vanaf het optische schijfstation. Hiervoor is er een BIOS-systeem, dat de basisinstellingen van uw computerhardware opslaat.

Opstarten vanaf schijf in BIOS
Opstarten vanaf schijf in BIOS

instructies:

Stap 1

Om op te starten vanaf de cd, start u uw computer opnieuw op en drukt u op de toets F2 of Del wanneer het BIOS-scherm verschijnt (raadpleeg de instructies voor het moederbord voor meer gedetailleerde informatie). Na deze stappen komt u in het gedeelte CMOS Setup. Als het de eerste keer niet werkt, start u uw computer opnieuw op. De Del-toets werkt vaak op gewone desktopcomputers, terwijl de F2-toets op laptops werkt. Zoek na het starten van het CMOS Setup-systeem de sectie Boot Sequence in het menu. Afhankelijk van de BIOS-versie kan dit item zich op verschillende plaatsen bevinden.

Stap 2

Zoek vervolgens de opstartapparaten die u gaat gebruiken om vanaf de cd op te starten. Gewoonlijk worden opstartapparaten Boot Device genoemd. Zodra u dit apparaat hebt gevonden, sluit u het aan op uw harde schijf, optisch apparaat of schijfstation. Meestal moet u zelf het apparaat kiezen dat verbinding maakt met het opstartapparaat. In sommige versies van CMOS Setup worden alle fysieke apparaten op het scherm weergegeven. En u hoeft er niet naar te zoeken, u hoeft alleen het gewenste apparaat te selecteren.

Stap 3

Dan moet u ervoor zorgen dat het door u gekozen optische apparaat het belangrijkste is. Om dit te doen, moet u de volgorde van de instellingen wijzigen, dat wil zeggen, de hoogste prioriteit voor het station instellen (meestal wordt dit gedaan door de naam van uw cd-/dvd-station in het veld Eerste apparaat in te stellen). Plaats nu de gewenste schijf en druk op de F10-toets en Enter. Als de computer opnieuw opstart, hebt u alles goed gedaan. Na het herstarten zal de computer onmiddellijk beginnen met het lezen van informatie van de cd.

Stap 4

Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten. Ga dan opnieuw naar CMOS Setup. Zorg ervoor dat de harde schijf weer voorrang krijgt op de optische schijf (dit doet u meestal door de naam van uw harde schijf in het veld Eerste apparaat in te stellen). Sla vervolgens uw wijzigingen op door op de toetsen F10 en Enter te drukken.

Aanbevolen: